Συναντήσεις στον ΚΟΤ με σκοπό την προώθηση του τουρισμού από Ισραήλ και Γαλλία

Συναντήσεις στον ΚΟΤ με σκοπό την προώθηση του τουρισμού από Ισραήλ και Γαλλία

Με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων από Ισραήλ και Γαλλία προς Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν χθες "πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις" στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού, μεταξύ αντιπροσωπειών του ΚΟΤ, υπό την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού κα Αννίτα Δημητριάδου, με Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Ισραήλ υπό την Πρέσβειρα Ravia-Zadok, με τον Οικονομικό Διευθυντή της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Theo Siproudhis, αλλά και με Αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ Τροόδους υπό τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Ματθαίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση με την Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Ισραήλ, συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ τέθηκε και το θέμα συνεργασίας σε προωθητικές ενέργειες για προσέλκυση τουρισμού από μακρινούς προορισμούς με κοινά πακέτα για τις δύο χώρες. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι προσέλκυσης τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων από το Ισραήλ όπως ο Αγροτουρισμός και ο Ναυτικός Τουρισμός.

Στη συνάντηση με Οικονομικό Διευθυντή της Γαλλικής Πρεσβείας, η κα Δημητριάδου προέβη σε μια σφαιρική ενημέρωση για τον τουριστικό τομέα της Κύπρου και για τις πολλές ευκαιρίες που παρέχει το νησί για ευχάριστες και ξέγνοιαστες διακοπές για τους Γάλλους επισκέπτες. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε επίσης το θέμα της συχνότητας των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και συμφωνήθηκε όπως το θέμα μελετηθεί πιο εντατικά καθότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Τέλος, κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία με την ΕΤΑΠ Τροόδους, συζητήθηκαν τρόποι επιπρόσθετης στήριξης από τον ΚΟΤ, των προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τα ορεινά θέρετρα. Τέθηκε επίσης το θέμα της βελτίωσης της συνδεσιμότητας των ορεινών θερέτρων με παράλιες περιοχές, γεγονός για το οποίο ο ΚΟΤ, μέσω της κας Δημητριάδου, εξέφρασε την πρόθεση να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.