Αλληλεγγύη για ενεργειακά: Επικίνδυνη η πολιτική Αναστασιάδη στα ενεργειακά

Αλληλεγγύη για ενεργειακά: Επικίνδυνη η πολιτική Αναστασιάδη στα ενεργειακά

Επικίνδυνη η πολιτική Αναστασιάδη στα ενεργειακά τονίζει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του κινήματος


«Την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει από τη μια ότι το θέμα του Φυσικού Αερίου δεν θα συζητηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από την άλλη, φέρεται να διαμηνύει στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι η διέλευση ισραηλινού αγωγού που να περνά από την κυπριακή ΑΟΖ προς την Τουρκία για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Λεβιάθαν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν λυθεί πρώτα το Κυπριακό.

Μα δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος Αναστασιάδης ότι η κάθε χώρα έχοντας ενώπιον της διλήμματα ανάμεσα στα εθνικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα του κυπριακού Λαού, θα ενδιαφερθεί στο ελάχιστο για την ποιότητα της λύσης που θα βιώσουν οι πολίτες της Κύπρου, και πολύ περισσότερο για τα δικά της συμφέροντα; Σαφώς και θα ενδιαφερθεί για την τάχιστη επίτευξη της όποιας λύσης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της, έχοντας την μέχρι σήμερα αναποφασιστικότητα ολιγωρία και αναβλητικότητα της Λευκωσίας για την κατασκευή τερματικού στην Κύπρο.

Δεν αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι με την πολιτική του οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδα και πολλαπλασιάζει τους υποστηρικτές επίτευξης κακής για την ελληνοκυπριακή πλευρά λύσης στο Κυπριακό;».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και συνέχισε: «Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι ήταν επιτυχημένες οι επαφές στο Ισραήλ, η κοινή ανακοίνωση Αναστασιάδη – Νετανιάχου, αποδεικνύει ότι οι ισραηλινή πλευρά επιμένει στην κατασκευή αγωγού προς την Τουρκία για τα δικά της κοιτάσματα. Εκτός αν για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η κατασκευή αγωγού στην περιοχή προς την Τουρκία, είναι όντως επιτυχία, συμφωνηθείσα ήδη ερήμην του λαού. Η οποία μάλιστα θα καθορίσει και εξελίξεις στο Κυπριακό, προς μια κατεύθυνση που και ο ίδιος επιθυμεί αλλά φοβάται να πει δημόσια ακόμα στον Κυπριακό λαό».