Οικολόγοι ηλεκτρική σύνδεση κατεχομένων-Τουρκίας: Πως αντιδρά η Κυβέρνησή μας;

Οικολόγοι ηλεκτρική σύνδεση κατεχομένων-Τουρκίας: Πως αντιδρά η Κυβέρνησή μας;

Ανακοίνωση για την ηλεκτρική σύνδεση κατεχομένων-Τουρκίας εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία πολιτών έχει θέσει θέμα για τα σχέδια της Τουρκίας, για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των τουρκικών σχεδιασμών. Δεν πρέπει να επαναληφθεί η ιστορία με τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία, όπου καθυστέρησε απελπιστικά η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο κ. Περδίκης ζήτησε το θέμα να εγγραφεί προς αυτεπάγγελτη εξέταση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ,με την επανέναρξη των εργασιών του Σώματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, στην αιτιολογική του έκθεση, ο κ. Περδίκης παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, με την επισύναψη υπηρεσιακού εγγράφου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την παράνομη υδατική σύνδεση Τουρκίας - κατεχομένων βλέπουμε ότι οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους με τη στήριξη της Άγκυρας συνεχίζονται κανονικά.

Θα πρέπει η Κύπρος να βρει τρόπο να σταματήσει αυτούς τους παράνομους σχεδιασμούς, οι οποίοι δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το κλίμα αισιοδοξίας και προόδου των συνομιλιών που θέλουν να μας πείσουν ορισμένοι.»