Υπουργός Οικονομικών: Η Κύπρος διαθέτει τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

Υπουργός Οικονομικών: Η Κύπρος διαθέτει τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

Ως μια ισχυρή και ξεκάθαρη ψήφο προς την κυπριακή οικονομία θεωρεί ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, την εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Remedica, από τη διεθνή εταιρεία Ascendis Health, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές κυπριακής εταιρείας που έγινε ποτέ και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Γεωργιάδης, μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στη Λεμεσό, "τέτοιες κινήσεις επιβεβαιώνουν πως η Κύπρος διαθέτει προοπτικές να προσελκύσει ανάλογες σημαντικές ξένες επενδύσεις".

"Είναι με τέτοιες κινήσεις που θα διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας μας, με εξωστρέφεια, με διατήρηση και ενίσχυση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, έτσι που θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες και έτσι είναι που θα πάει ο τόπος μας μπροστά", συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ξένους επενδυτές πως "το κράτος και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σταθερού, ασφαλούς και ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος για επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα".

Εξάλλου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica, Χαράλαμπος Παττίχης, διαβεβαίωσε ότι, όχι μόνο δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά δημιουργούνται προοπτικές για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς αναμένεται διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Remedica, η οποία θα διατηρήσει την επωνυμία της