ΕΔΕΚ για οικονομικά σκάνδαλα: Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες

ΕΔΕΚ για οικονομικά σκάνδαλα: Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τα οικονομικά σκάνδαλα, αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Είναι ξεκάθαρο 3,5 χρόνια μετά το κούρεμα των καταθέσεων ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα κυβέρνηση.

Οι ιδεοληψίες και λανθασμένες πολιτικές που έθεταν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό καθώς επίσης και η ουσιαστική έλλειψη εποπτείας των τραπεζών από τους αρμόδιους θεσμούς οδήγησαν σε αυτή την οικονομική τραγωδία.

Η ΕΔΕΚ αλλά και οι πολίτες απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, για το πως δηλαδή οδηγηθήκαμε στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, σήμερα με δηλώσεις του στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Ορφανίδης αναφέρει ότι αρκετά στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν κατατεθεί στα αρμόδια σώματα που εξετάζουν το συγκεκριμένο σκάνδαλο και που θα έριχναν άπλετο φως για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης.

Καλούμε συνεπώς τόσο την Κεντρική Τράπεζα όσο και το Υπουργείο Οικονομικών αν κατέχουν τέτοια στοιχεία να τα καταθέσουν άμεσα, όπως επίσης και τον κ. Ορφανίδη να πράξει το ίδιο με την κατάθεση του σκληρού δίσκου του Η/Υ.