Μεγάλα σχέδια έχει η ΤΟΤΑΛ στην Κύπρο - Έρχεται κλιμάκιο τον Οκτώβριο

Μεγάλα σχέδια έχει η ΤΟΤΑΛ στην Κύπρο - Έρχεται κλιμάκιο τον Οκτώβριο

Ο Πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας Ενέργειας, ΤΟΤΑΛ, θα επισκεφθεί την Κύπρο εντός Οκτωβρίου ( μεταξύ 13-15 του μηνός αυτού) ενόψει των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πλαίσια του νέου αδειοδοτικού γύρου στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Χθες, υπήρξαν στο Παρίσι, πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη- Ολάντ, διαβουλεύσεις μεταξύ διευθυντικών στελεχών της εταιρείας ΤΟΤΑΛ και του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ακολουθήσει επίσκεψη του Προέδρου της ΤΟΤΑΛ στην Κύπρο με τον οποίον θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει. Σημειώνεται συναφώς, ότι η ΤΟΤΑΛ μαζί με την ιταλική ΕΝΙ διεκδικούν τα τεμάχια 6 και 10 ενώ η γαλλική εταιρεία έχει ήδη το 11. Στις αρχές του 2017 αναμένονται από τη Λευκωσία ανακοινώσεις σχετικά με τις άδειες ενώ το Μάρτιο θα υπάρξουν εξελίξεις στο πεδίο της Ενέργειας.

Στο Παρίσι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε για μια ώρα με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσούα Ολάντ και συζήτησαν κατά κύριο λόγο το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα το θέμα της Ασφάλειας. Η γαλλική κυβέρνηση σαφώς και τάσσεται εναντίον της ύπαρξης ενός συστήματος εγγυήσεων ενώ υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόταση που κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις και αφορά το κεφάλαιο της Ασφάλειας.

Ο κ. Ολάντ τόνισε από πλευράς του την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, στηρίζοντας τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Φιλελεύθερος