Αποκαλυπτικός ο Γεν. Ελεγκτής στο Newsbomb για την παράσταση στη Σαλαμίνα (audio)

Αποκαλυπτικός ο Γεν. Ελεγκτής στο Newsbomb για την παράσταση στη Σαλαμίνα (audio)

"Έχουμε ζήλο για να κάνουμε το καθήκον μας! Όχι υπερβάλλοντα. Είναι αυτός που επιβάλλει το καθήκον", δήλωσε στο Newsbomb.coy.cy ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυασσέας Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ανέβασμα της Αντιγόνης του Σοφοκλή στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας.

Μετά τη δεύτερη επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με την οποία τον καλεί να ερευνήσει το πότε και επί ποιας διακυβέρνησης συμφωνήθηκε ποιες τεχνικές επιτροπές θα συσταθούν και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη δημιουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά η οποία, μέχρι σήμερα, έχει προβεί σε έργα συντήρησης έξι ιστορικών μνημείων, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο Newsbomb.com.cy:

"Έχω λάβει την επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΟ, την οποία έχω στείλει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και στον ΘΟΚ για τα δικά τους σχόλια, όπως έπραξα και με την επιστολή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία έχουμε στείλει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, με κοινοποίηση και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά την καταγραφή του τρόπου σύστασης και δημιουργίας των τεχνικών επιτροπών, για την οποία ζήτησε ενημέρωση ο κ. Νεοφύτου".

Ο Γενικός Ελεγκτής τόνισε στο Newsbomb.com.cy ότι θα αναμείνει τα σχόλια όλων των εμπλεκομένων και, αφού τα λάβει, θα τα αξιολογήσει και -εάν χρειαστεί- θα ζητήσει και γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που το θέμα δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, ο κ. Μιχαηλίδης θα αποστείλει τις απαντήσεις με τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Σε ερώτηση του Newsbomb.com.cy για τιο ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληξη όλων αυτών των ενεργειών, ο Γενικός Ελεγγκτής ανέφερε: "Δεν θέλω να προδικάσω ποια θα είναι η κατάληξη. Θα αναμένουμε και θα δούμε".

Video 1

Newsbomb.com.cy - Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης