Περδίκης στο Newsbomb: «Χοντρή ματσαράγκα με το Κτηματολόγιο-Η κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο»

Περδίκης στο Newsbomb: «Χοντρή ματσαράγκα με το Κτηματολόγιο-Η κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε, μέσω του Newsbomb.com.cy, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τη μεταστέγαση του επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου.

Μετά από έλεγχο που διενήργησε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, κατόπιν καταγγελίας των εργαζομένων, που ανέδειξαν ο κ. Περδίκης και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, φαίνεται πως το θέμα αποτελεί χαρακτηριστική υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Το Newsbomb.com.cy έχει στη διάθεσή του ολόκληρο τον φάκελο της υπόθεσης, από τη μελέτη του οποίου προκύπτει ότι ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών, του οποίου προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνίων και Έργων, προέκρινε για τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου τη μίσθωση κτηρίου με ενοίκιο υψηλότερο κατά περίπου 40% σε σχέση με το αμέσως φθηνότερο, που τέθηκε προς αξιολόγηση στο Φορέα, και κατά πολύ ακριβότερο από αυτό με το χαμηλότερο ενοίκιο στη λίστα.

Επιπλέον, όπως συνάγεται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο φάκελο, που πρώτο το Newsbomob.com.cy αποκαλύπτει εξ ολοκλήρου, το κτήριο το οποίο επιλέχθηκε τελικά –και έλαβε την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου– δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας σε χώρους στάθμευσης, ενώ θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Φεβρουάριο του 2017, τη στιγμή που το ενοίκιο θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τις 16 Οκτωβρίου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.com.cy, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, έκανε λόγο για «χοντρή ματσαράγκα η οποία θα βλάψει σοβαρά τα δημόσια οικονομικά», καθώς «φτάσαμε αυτή τη στιγμή να πληρώνουμε ενοίκιο, ως Κυπριακή Δημοκρατία, για ένα κτήριο, που δεν χρησιμοποιείται» και κάλεσε την κυβέρνηση και το ΚΦΣΚΥ να δώσουν εξηγήσεις.

Σημειώνεται, ότι στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, την οποία δημοσιεύει αυτούσια το Newsbomb.com.cy, καλείται η ΚΦΣΚΥ να μην καταβάλει κανένα ενοίκιο προς το ιδιοκτήτη, «για όσο διάστημα καθυστερήσει να υποβάλει ολοκληρωμένες τεχνικές μελέτες για την εκτέλεση των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο υπό αναφορά κτήριο».

«Κάποιοι λειτουργοί έχουν φεσώσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι λάθος απόφαση. Κι αυτό είναι εξόφθαλμο. Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Ο κακόμοιρος κυπριακός λαός για άλλη μια φορά;», διερωτήθηκε κατά τη συνομιλία που είχαμε μαζί του ο κ. Περδίκης, ο οποίος έχει εγγράψει μαζί με τον κ. Ορφανίδη το θέμα προς συζήτηση κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

«Εδώ προκύπτουν σοβαρά ζητήματα. Δηλαδή, τι θα κάνει αυριο η βουλή; Θα ακυρώσει το συμβόλαιο; Γιατί συνεπάγεται ακύρωση του συμβολαίου», τόνισε στο Newsbomb.com.cy ο Πρόεδρος των Οικολόγων, συμπληρώνοντας ότι «καταγγέλλουμε. Δεν καταδικάζουμε κανέναν όταν θέτουμε το ερώτημα: τόσο εξόφθαλμα λανθασμένη συμφωνία και να έγινε μόνο από αμέλεια; Αλλά ακόμα κι από αμέλεια να έγινε δεν πρέπει κάποιος να πληρώσει; Δεν πρέπει να πληρώσει αυτός που πήρε την απόφαση; Εμείς λέμε ότι, ναι, θα πρέπει να πληρώσει αυτός που πήρε την απόφαση. Όποιος και να είναι. Κι αν δεν έχουμε νομοθεσία, να φτιάξουμε νομοθεσία, που να διεκδικεί το δημόσιο τα χαμένα λεφτά από αυτούς που παίρνουν τις λανθασμένες αποφάσεις».

Video 1

Γιώργος περδίκης