Οικολόγοι για Συνεδρία Επιτροπής θεσμών:Συνεχίζεται η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής

Οικολόγοι για Συνεδρία Επιτροπής θεσμών:Συνεχίζεται η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής

Σε ανακοίνωση τύπου το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι συνεχίζεται η κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε δεσμευτεί στους καταθέτες και μετόχους της Λαϊκής Τράπεζας ότι θα τρέξουμε το θέμα μέχρι τέλους και πλέον δεν ανεχόμαστε μισόλογα και δικαιολογίες.

Σήμερα, δυστυχώς διαψεύστηκε η ελπίδα μας ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος τρόπος να μεταφερθούν, μέσω νομοθεσίας και με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας και της Αρχής Εξυγίανσης τα υπολείμματα της Λαϊκής Τράπεζας στους πιστωτές της, δηλαδή στους πρώην μετόχους της.

Θεωρούμε ότι αυτά που ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι συνταρακτικά, ότι δηλαδή εν γνώσει των ελεγκτικών αρχών της Κύπρου και του διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας, παράρτημα της τράπεζας στη Ρωσία -σύμφωνα πάντα με τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα- ήταν άντρο παρανομίας, διακίνησης βρώμικου χρήματος, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου.

Είναι μια βαρύτατη κατηγορία και μάλιστα είναι πάρα πολύ σκληρό να διαπιστώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρία του κυρίου διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας, εμπλέκονται και Κύπριοι σε αυτή την ιστορία, όπου έπιναν, γλεντούσαν και ασελγούσαν πάνω στην περιουσία της Λαϊκής Τράπεζας. Κατά τα αλλά όμως κουρεύτηκαν από την πολιτεία οι καταθέτες και οι μέτοχοι της Λαϊκής Τράπεζας.
Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε όλους τους αρμόδιους σε συνεδρίαση στη Βουλή για να υπάρξει καταδίκη και να υπάρξει ποινική διερεύνηση του θέματος αυτού.
Να ανακαλύψουμε ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση ανεξάρτητα αν είχε αξία ή όχι το συγκεκριμένο υποκατάστημα στη Ρωσία.

Και βεβαίως παρακολουθούμε βήμα προς βήμα τη διαχείριση των υπολειμμάτων της Λαϊκής Τράπεζας, γιατί εδώ γίνεται πάλι κατά την άποψη μου και χωρίς να θίξω κανένα, μια μεγάλη κλοπή, μεγαλύτερη της πρώτης.
Είχαν κλαπεί τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας το 2013, συνεχίζεται η κλοπή μέχρι σήμερα. Γιατί κάποιοι καθημερινά εισπράττουν αμοιβές, εισπράττουν σημαντικά ποσά, πωλούν περιουσίες, πωλούν συμβουλευτικές υπηρεσίες, δηλαδή ουσιαστικά απομυζούν ένα νεκρό.

Πρόκειται πραγματικά περί μίας κατάστασης όπου στο τέλος, όπως σωστά είπε ο εκπρόσωπος της Αρχής Εξυγίανσης, δε θα μείνει τίποτα. Θα τα ξοδέψουν σε αμοιβές των συμβούλων και δικηγορικά έξοδα. Πρόκειται για δεύτερο σκάνδαλο που αυτή τη φορά είναι διαρκείας και δεν μπορεί κανείς να δικαιολογηθεί ότι έχει δεχθεί αυτό το σκάνδαλο με το πιστόλι στον κρόταφο.