Μαλλιά-κουβάρια στον ΚΟΤ! - Στα δικαστήρια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η αναπλ. Γεν. Δ/ντρια

Μαλλιά-κουβάρια στον ΚΟΤ! - Στα δικαστήρια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η αναπλ. Γεν. Δ/ντρια

Για «απαράδεκτα πράγματα» έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.com.cy η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αναφορικά με την υπόθεση παράνομης ηχογράφησης ιδιωτικής της συνομιλίας με τον αποπεμφθέντα επικεφαλής του γραφείου του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ.

Η Αννίτα Δημητριάδου φέρεται να εμπλέκεται σε προσπάθεια συγκάλυψης οικονομικού σκανδάλου, που αφορά στον τέως Διευθυντή του γραφείου του ΚΟΤ στο Άμστερνταμ, Κλεάνθη Ευριπίδου, ο οποίος, μετά την απομάκρυνση από τη θέση του, προσέφυγε στην ολλανδική δικαιοσύνη εναντίον του Οργανισμού.

Η υπόθεση, όπως παρουσιάζεται στην εφημερίδα «Πολίτης», αφορά σε καταβολή ιατρικών εξόδων από το Ταμείο Υγείας του ΚΟΤ προς τον κ. Ευριπίδου τα οποία δεν δικαιούνταν, καθώς την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη κάλυπτε ιδιωτική ασφάλεια, που πλήρωνε ο Οργανισμός στο πλαίσιο των ωφελημάτων που προβλέπονταν στο συμβόλαιο εργασίας του.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Κλεάνθους είχε κληθεί στο τέλος του περασμένου Μαρτίου να δώσει εξηγήσεις στο ΔΣ του ΚΟΤ, έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου εναντίον του, και τον Απρίλιο τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Παραδέχθηκε το «λάθος» αλλά πήγε στα δικαστήρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το υψηλόβαθμο και... υψηλόμισθο (με 8.500 € μηνιαίως) στέλεχος του ΚΟΤ, παραδέχθηκε την εκ παραδρομής χρέωση του Ταμείου Υγείας του Οργανισμού με τα ιατρικά του έξοδα τα οποία, προηγουμένως, του είχε καταβάλει η ιδιωτική του ασφάλεια.

Ο κ. Ευριπίδου κινήθηκε νομικά εναντίον του ΚΟΤ για την απόφασή του να τον απομακρύνει με αναγκαστική άδεια από τη θέση του, παρουσιάζοντας ως στοιχεία για την υποστήριξη της υπόθεσής του παράνομα ηχογραφημένο υλικό, διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών, από την επίμαχη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, καθώς και μια ιδιωτική συνομιλία, που είχε στη συνέχεια με την κ. Δημητριάδου.

Η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, ανέφερε στο Newsbomb.com.cy ότι έχει ήδη καταχωρήσει στα ολλανδικά δικαστήρια υπόθεση εναντίον του Κλεάνθη Ευριπίδου, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί εντός του μήνα, και αφορά στο παράνομα ηχογραφημένο υλικό το οποίο επικαλείται ο πρώην υπάλληλος του ΚΟΤ, προκειμένου να στοιχειοθετήσει από την πλευρά του υπόθεση εναντίον της απόφασης του Οργανισμού να τον αποπέμψει και να προχωρήσει σε ποινική διερεύνηση της υπόθεσης με τη διπλή είσπραξη των ιατρικών του εξόδων.

«Κατηγορούν σε άδικα»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην παράνομα ηχογραφημένη συνομιλία η κ. Δημητριάδου, φέρεται να λέει προς τον κ. Ευριπίδου «κατηγορούν σε άδικα». «Μεν ανησυχείς». «Εν σκευωρία, εν σκευωρία η δουλειά που έγινε εναντίον σου Κλεάνθη». Όταν, μάλιστα, εκείνος ακούγεται να λέει ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του ΚΟΤ, εκείνη τον συμβουλεύει να στραφεί νομικά εναντίον της Επιτροπής Ελέγχου του ΔΣ και της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου του ΚΟΤ, που έλαβαν τις αποφάσεις.

Επάνω στη συζήτηση, η κ. Δημητριάδου φέρεται να λέει προς τον κ. Ευριπίδου ότι «επήεν θύμα η Επιτροπή Ελέγχου» και ότι ένα μέλος της «επαρασύρθηκεν» και ότι «ήβρεω τους άλλους παλαβούς» για να πείσει για την έρευνα εναντίον του, εννοώντας, προφανώς, τα μέλη του ΔΣ, που αποφάσισαν να καταγγείλουν την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα.

Στη συνέχεια της συνομιλίας, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, αναφερόμενη στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Στέλιο Ιωαννίδη, φέρεται να είπε ότι «εν’ απαράδεκτος» και ότι «εν εβοήθησεν» και ότι επέμενε να σταλεί η επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα για διεξαγωγή ποινικής έρευνας εναντίον του. «Αναγκάστηκα τζι έστειλά την (σ.σ. την επιστολή), αφού ο ίδιος εν’ χαντακωμένος», φέρεται να λέει η κ. Δημητριάδου στον κ. Ευριπίδου.

Το Newsbomb.com.cy επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος χαρακτήρισε ασήμαντο το θέμα, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει ιδέα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.