ΔΗΣΥ για Κρατικό Προϋπολογισμό: Να συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα

ΔΗΣΥ για Κρατικό Προϋπολογισμό: Να συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα

Σε ανακοίνωση τυπου το ΔΗΣΥ αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να συνεχίστουν οι υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο προϋπολογισμός για το 2017 που καταθέτει ο Υπουργός Οικονομικών για έγκριση αποτελεί την βάση και δίνει το γενικό πλαίσιο μιας οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίσει και στην επόμενη χρονιά ένα ρυθμό ανάπτυξης ανάλογο με τον φετινό, κοντά στο 3%.

Αυτή η πολιτική της Κυβέρνησης έχει επιτρέψει στην χώρα μαζί με την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας να έχει την απαιτούμενη ανάπτυξη προτού καν ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Διάσωσης, η οποία και συνεχίζεται τώρα με ταχύτερο ρυθμό.

Είναι χάρη σε αυτή την ανάπτυξη που η ανεργία εδώ και 2 χρόνια μειώνεται και που μπορούμε να προσδοκούμε ότι στα επόμενα χρόνια θα φτάσει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης.

Εξάλλου είναι με την περαιτέρω ανάπτυξη της Οικονομίας που θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και όσα άλλα προβλήματα παραμένουν ως απότοκο της βαθιάς κρίσης που γνώρισε η χώρα μας από το 2011, όπως για παράδειγμα τα ΜΕΔ.

Το γεγονός ότι παρά την σημαντική πρόοδο που καταγράφεται παραμένουν ακόμη προβλήματα υπογραμμίζει την ανάγκη, όπως επισήμανε και ο υπουργός Οικονομικών, να συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Η δημιουργία και η λειτουργία Υφυπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και ιδιαίτερα Ανάπτυξης, μαζί με τις άλλες μεταρρυθμίσεις θα εμπεδώσουν στην χώρα μας ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και η παράταξή μας έχει δείξει στην πράξη ότι η δημοσιονομική ισορροπία και η Ανάπτυξη μπορούν να πηγαίνουν μαζί. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε, φροντίζοντας ταυτόχρονα να κερδίσουμε τις δυο ακόμα αξιολογήσεις που υπολείπονται έως ότου η Κύπρος να φτάσει ξανά μετά το 2011 σε επενδυτική βαθμίδα. Εφόσον σύντομα πιστεύουμε υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, θα μειωθεί και το κόστος χρηματοδότησης, δίδοντας μεγαλύτερα περιθώρια στο Κράτος είτε ως προς τις Κοινωνικές Παροχές είτε ως προς την Υγεία και την Εκπαίδευση.

Όπως έχει υπογραμμίσει ο ΔΗΣΥ, τώρα είναι η ώρα με συνετή δημοσιονομική πολιτική να δημιουργήσουμε και τα περιθώρια που θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε αδικίες και να επιδειχτεί αλληλεγγύη είτε προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε προς εκείνες τις ομάδες που έχουν επωμιστεί το μεγάλο κόστος για την διόρθωση της οικονομίας.