Αυτές είναι οι τιμές του υγραερίου στην Κύπρο - Δείτε σε ποια επαρχία θα το αγοράσετε φθηνότερα!

Αυτές είναι οι τιμές του υγραερίου στην Κύπρο - Δείτε σε ποια επαρχία θα το αγοράσετε φθηνότερα!

Στην επαρχία Λάρνακας μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται τη φιάλη υγραερίου 10kg στην πιο φτηνή τιμή, συγκεκριμένα στα €9,50, τη στιγμή που στις άλλες επαρχίες η ελάχιστη τιμή καταγράφεται πιο ψηλά, ειδικότερα σε Πάφο και Αμμόχωστο, όπου η πιο χαμηλή τιμή κυμαίνεται στα €10,40.

Αυτά προκύπτουν από τη νέα έρευνα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης υγραερίου (10 κιλών) από 175 υποστατικά (καταστήματα και πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών) από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου στις 17 Οκτωβρίου.

Προκύπτει επίσης ότι σε μερικές περιπτώσεις η τιμή της φιάλης υγραερίου σε όλες τις επαρχίες φτάνει μέχρι και τα €12, ενώ στην επαρχία Πάφου μέχρι και τα €13.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας έχουν ως εξής:
• εντοπίζονται υπολογίσιμες διαφορές στις τιμές φιάλης υγραερίου 10kg μεταξύ των διαφόρων σημείων πώλησης (διαφορά πέραν του 35% μεταξύ ελάχιστης-μέγιστης τιμής),
• κατά μέσο όρο, τα πρατήρια καυσίμων παρουσιάζονται ελαφρώς πιο φθηνά σε σχέση με τα καταστήματα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα, και
• πιο φθηνή Επαρχία κατά μέσο όρο εμφανίζεται η Λάρνακα, η οποία διαθέτει και την πιο φθηνή τιμή παγκύπρια (€9,50).

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στα γραφήματα που ακολουθούν:

aerio1

aerio2