Απώλεια 5.000 θέσεων σε ένα μήνα στην Κύπρο- Ποιο επάγγελμα έχει την πρωτιά στην ανεργία

Απώλεια 5.000 θέσεων σε ένα μήνα στην Κύπρο- Ποιο επάγγελμα έχει την πρωτιά στην ανεργία

Με αρνητικό πρόσημο μπήκε το 2017 όσον αφορά στην ανεργία. Οκτώ άνεργοι αναλογούσαν ανά κενή θέση εργασίας τον Γενάρη σε σύγκριση με επτά τον περασμένο Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τον «Φ», οι τομείς με τον μεγαλύτερο συνωστισμό ανέργων ανά κενή θέση εργασίας ήταν οι τράπεζες με 212 ανέργους και ακολουθούσαν οι αεροπορικές μεταφορές με 153 ανέργους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σε έναν και μόνο μήνα χάθηκαν σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Και μπορεί να είναι σε δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται έντονα από το στοιχείο της εποχικότητας, πλην όμως, δεν μπορεί να μην απασχολεί το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα εργαζομένων απασχολείται εποχικά, μόνο για μερικούς μήνες ετησίως.

Η αποτύπωση της αγοράς απασχόλησης περιλαμβάνεται σε πολυσέλιδο έγγραφο της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού-(ΑνΑΔ), στο οποίο γίνεται εκτενής ανάλυση της πορείας της ανεργίας.

Εικόνα για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς εργασίας σε ορίζοντα δεκαετίας αναμένεται να δώσει η μελέτη της Αρχής, που θα καλύπτει την περίοδο 2017-2027.