Έτσι θα γίνει η αύξηση του μισθού των Κύπριων βουλευτών-Θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των Επιτροπών

Έτσι θα γίνει η αύξηση του μισθού των Κύπριων βουλευτών-Θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των Επιτροπών

Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η αύξηση στους μισθούς των βουλευτών της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον «Φ», Εκπρόσωποι των κομμάτων δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια πρόταση ενώπιόν τους γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα, οπόταν δεν θέλησαν να το σχολιάσουν.

Επεσήμαναν ωστόσο ότι η μείωση του αριθμού των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα ήταν κάτι θετικό και θα διευκόλυνε το έργο της Βουλής.

Όσον αφορά το μισθό των βουλευτών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, γίνονται σκέψεις τα διάφορα επιδόματα βουλευτών για έξοδα παραστάσεως κλπ, τα οποία συναθροίζονται στις αμοιβές τους αλλά αποτελούν αφορολόγητο εισόδημα, να ενσωματωθούν στη μισθοδοσία των βουλευτών, οι οποίοι θα μπουν σε κλίμακα. Αυτό μεν θα αυξήσει τους μισθούς των βουλευτών αλλά θα αποκοπούν τα διάφορα επιδόματα τα οποία είναι και αφορολόγητα.

Σημειώνεται ότι το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση του εκφράζει την κάθετη διαφωνία του και αυτή η διαφωνία κατατέθηκε και στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές είναι κακοπληρωμένοι και βαρυφορτωμένοι. Γι’ αυτό, όπως και θα επιδιώξει να μειώσει αριθμητικά τις συνεδρίες της Ολομέλειας οι οποίες είπε θα πρέπει να γίνονται κάθε δεκαπενθήμερο για να είναι πιο αποδοτικές. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχει σκέψη μείωσης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για να επεκταθεί ο χρόνος των συνεδριών τους και να γίνεται καλύτερη δουλειά. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τη διαφωνία του όσον αφορά την επισήμανση του Γενικού Ελεγκτή για τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές και ανέφερε ότι ο ίδιος θα προτείνει την αύξηση των μηνιαίων απολαβών τους.