Αποκάλυψη για τη Μεσόγειο: Σε πέντε χρόνια ο κόσμος θα κολυμπάει μέσα στο φυσικό αέριο!

Αποκάλυψη για τη Μεσόγειο: Σε πέντε χρόνια ο κόσμος θα κολυμπάει μέσα στο φυσικό αέριο!

Υπάρχει παντού φυσικό αέριο στην Μεσόγειο υποστήριξε ο πρόεδρος του τουρκικού Διεθνούς Πρακτορείου Ενέργειας (IEA) Φατίχ Μπιρόλ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού εκτιμώντας ότι σε πέντε χρόνια "ο κόσμος θα κολυμπάει μέσα στο φυσικό αέριο".

Ο Φατίχ Μπιρόλ είπε ότι ένα μέρος των υδρογονανθράκων στη Ανατολική Μεσόγειο έχει ανακαλυφθεί αλλά ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί οι μεγάλες ποσότητες. “Δεν είναι μόνο στις πολιτικά αμφισβητούμενες περιοχές στην Μεσόγειο που έχει φυσικό αέριο, υπάρχει παντού αλλά δύο είναι τα σημαντικά σημεία: Πρώτον, ποιο είναι το κόστος εξόρυξης αυτού του φυσικού αερίου;'

Δεύτερον, μετά την εξόρυξη του που θα το στείλετε; Πόσο εφικτό είναι οικονομικά και πολιτικά; Αυτά τα ερωτήματα είναι σημαντικά. Παρά το ότι υπάρχουν πλούσια αποθέματα δεν πιστεύω ότι το φυσικό αέριο εκεί για λόγους τόσο οικονομικούς όσον και πολιτικούς μπορεί σύντομα να μεταφερθεί είτε στην Ευρώπη είτε αλλού”, ανέφερε.

Ο Φατίχ Μπιρόλ είπε ότι ειδικά το φυσικό αέριο που παράγεται στις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αυστραλία άρχισε να αποστέλλεται τα τελευταία χρόνια στις αγορές όλου του κόσμου.

“Εάν αυτό που λέω ισχύει τότε μέσα σε πέντε χρόνια ο κόσμος θα κολυμπάει μέσα στο φυσικό αέριο. Αυτό ασφαλώς είναι καλή είδηση για τις χώρες που εισάγουν φυσικό αέριο όπως η Τουρκία”, ανέφερε.

Υποστήριξε ότι οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που έχουν εξορύξει φυσικό αέριο θα το χρησιμοποιήσουν κυρίως για εσωτερική κατανάλωση, προσθέτοντας ότι το καλύτερο παράδειγμα γι αυτό είναι το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πάφος: Όχημα κόντεψε να μπει μέσα σε τράπεζα - Τραυματίστηκε ένα άτομο

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγό οχήματος που ανατράπηκε στη Λευκωσία

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Μία υπενθύμιση της αγάπης που δίνουν και της αγάπης που αξίζουν