Δείτε πόσα πληρώνουν οι πολίτες για τους καφέδες και τα τυροπιτάκια αξιωματούχων!

Δείτε πόσα πληρώνουν οι πολίτες για τους καφέδες και τα τυροπιτάκια αξιωματούχων!

Αμοίβονται με μυθικούς μισθούς αλλά εμείς οι απλοί πολίτες τους πληρώνουμε ακόμα και τους καφέδες. 

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δαπανούνται ετησίως από το κράτος, για τη κάλυψη των κεραστικών και των καφέδων που καταναλώνουν αξιωματούχοι και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι εν ώρα υπηρεσίας, με ή χωρίς φιλοξενούμενους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2019, προβλέπει ποσό 290 ευρώ τον μήνα ως έξοδα φιλοξενίας για ποτά και κεραστικά τα οποία προσφέρονται σε επισκέπτες των Υπουργών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μειωμένο κατά 15%.

Συνολικά, το κράτος επωμίζεται για τα κεραστικά των 11 Υπουργών, 38,280 χιλιάδες ευρώ. Για τον κάθε Υπουργό, αναλογούν 3,480 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Οι 13 Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων, της Βουλής και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έχουν στη διάθεση τους για τον εν λόγω σκοπό 170 ευρώ τον μήνα. Ποσό το οποίο είναι κατά 15% μειωμένο, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τις 22,620 ευρώ.

Παράλληλα, ποσό ύψους 2,014 ευρώ δίνεται ετησίως στους τέσσερις επιτρόπους Περιβάλλοντος, Προεδρίας, Ισότητας και Εθελοντισμού, 5,100 ευρώ για την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 13,220 ευρώ για την Υφυπουργό Ναυτιλίας, τον Γενικό Διευθυντή και τους Διευθυντές του Υφυπουργείου, 3,570 ευρώ για τον Υπαρχηγό Αστυνομίας και 2,040 για τους τέσσερις Βοηθούς αρχηγούς.

Το επίδομα φιλοξενίας των διευθυντών Κυβερνητικών τμημάτων και Υπηρεσιών με πάγιο μισθό ύψους 65,315 ευρώ τον χρόνο, ανέρχεται σε 5,100 ευρώ ετησίως, ενώ για τους διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών με μισθοδοτικές κλίμακες Α15 και Α16 το επίδομα φιλοξενίας ανέρχεται στις 3,570 ευρώ τον χρόνο και για διευθυντές με κλίμακα Α15 στις 2,040 χιλιάδες τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός με αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας (pic)

Οι φόβοι του Νετανιάχου για την Τουρκία -Τι αποκάλυψε στον Χριστοδουλίδη και στον Κοτζιά