Συμμαχία Πολιτών: Πρόταση νόμου για ορισμό κατώτατου μισθού στα €1,125

Συμμαχία Πολιτών: Πρόταση νόμου για ορισμό κατώτατου μισθού στα €1,125

H Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε σήμερα (17/10) πρόταση Νόμου για ορισμό τα 1125 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλες τις εργασίες.

Σκοπός της Πρότασης Νόμου είναι να τερματιστεί η εκμετάλλευση και η αδικία την οποία βιώνουν κυρίως οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα.

Στην Κύπρο, ο κατώτατος μισθός των €924 καλύπτει συγκεκριμένα επαγγέλματα, επιτρέποντας σε εργοδότες να εκμεταλλεύονται το εργατικό προσωπικό τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, 27.5% των εργαζομένων στην Κύπρο να αμείβεται με λιγότερα από €1,000 τον μήνα.

"Δυστυχώς στην Κύπρο οι εργοδότες είναι εθισμένοι στο φτηνό εργατικό προσωπικό. Επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι οι κυπριακές εταιρείες μπορούν να ανταποκριθούν".

Την ίδια ώρα όπως σημειώνει η Συμμαχία Πολιτών, "τα τελευταία 3 χρόνια οι καταθέσεις κυπριακών εταιρειών στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν το 2017 στα €8.7 δις από €5.5 δις το 2015 σημειώνοντας μια αύξηση των €3,2 δις. Επιπρόσθετα, οι κυπριακές επιχειρήσεις δήλωσαν ως φορολογητέα εισοδήματα €4.3 δις το 2017 σε σύγκριση με €3 δις το 2015".

Τέλος, αναφέρεται ότι, "ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι πρέπει να βλέπουμε τον εργαζόμενο ως συμμετέχοντα στην ανάπτυξη και όχι ως μέσο για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων".

Διαβάστε επίσης

 

Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ

 

Πρόκληση Άγκυρας: Tουρκική NAVTEX στην ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου

 

Τέλος στο θρίλερ - Βρέθηκε ο 36χρονος Στέλιος Γεωργίου (pics)