«Λουκέτο» βάζει γνωστή αεροπορική εταιρεία - «Χαμός» στο αεροδρόμιο

«Λουκέτο» βάζει γνωστή αεροπορική εταιρεία - «Χαμός» στο αεροδρόμιο

Η γνωστή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της, το βράδυ της Τετάρτης (17/10)

Η αεροπορική εταιρεία Cobalt ανακοίνωσε χθες μέσω της ιστοσελίδας της, πως διακόπτει τη λειτουργία της επ αόριστον, χωρίς να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες.

 

Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις της τελευταίας στιγμής σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής όμως δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Cobalt ανακοινώνει δυστυχώς πως θα ακυρώσει όλες της πτήσεις από τις 23.50 της 17ης Οκτωβρίου, λόγω της επ' αόριστον διακοπής λειτουργιών της Cobalt. Συνεπώς μελλοντικές πτήσεις και υπηρεσίες της Cobalt θα ακυρωθούν και η εταιρεία δεν θα λειτουργεί.

Επιβάτες που έχουν μελλοντικά εισιτήρια παρακαλούνται να μην πάνε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης της εταιρείας αύριο 18 Οκτωβρίου καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Cobalt και δεν θα υπάρχει προσωπικό της εταιρείας. Για άλλη μια φορά απολογούμαστε ειλικρινά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολύ πιστούς μας πελάτες για την στήριξή τους τα τελευταία δύο χρόνια των λειτουργιών της Cobalt».

Το κόστος αυτών των εισιτήριων θα καλυφθεί από το κράτος

Σύντομα ανακοινώνονται τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν όσοι επιβάτες της Cobaltair Ltd έχουν εγκλωβιστεί είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, για επιστροφή τους στο συνήθη τόπο διαμονής τους, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι το κόστος θα καλυφθεί από το κράτος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναστολή της λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας η κ. Αναστασιάδου ανέφερε ότι «το πρώτο μέλημα του Υπουργείου είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό».

Σημείωσε ότι «θα τους δώσουμε εντός της ώρας τηλέφωνα στα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν για εισιτήρια μονής διαδρομής, για να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους».

Το κόστος αυτών των εισιτήριων, είπε η κ. Αναστασιάδου, θα καλυφθεί από το κράτος.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι τα εισιτήρια αυτά θα αφορούν μόνο όσους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί και όχι όσους έχουν κλείσει εισιτήρια για να μεταβούν στο εξωτερικό.