«Λουκέτο» γνωστής αεροπορικής εταιρείας: Το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα των εκτεθειμένων επιβατών

«Λουκέτο» γνωστής αεροπορικής εταιρείας: Το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα των εκτεθειμένων επιβατών
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Κύριο μέλημα του Κράτους η επιστροφή ταξιδιωτών, είτε τουριστών που θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, είτε Κυπρίων που θέλουν να επιστρέψουν στο νησί, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της Cobalt.

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε μετά το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων υπό την προεδρία της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου.

‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από εκπροσώπους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως της Πολιτικής Αεροπορίας και του Γενικού Λογιστηρίου, η εταιρεία JCC και εκπρόσωποι της Cobalt Air καθώς και δυο ταξιδιωτικών γραφείων που πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των επιβατών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι, από και προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ αυτές είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία Top Kinisis Travel και Orthodoxou Travel.

krah cobalt

Ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Όσοι πελάτες αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια της Cobalt με οποιαδήποτε κάρτα της Τράπεζας Κύπρου και η ημερομηνία της πτήσης τους είναι μεταγενέστερη της 17/10/2018 έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων .

Ενημερωθείτε πιο κάτω για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Διαδικασία Αμφισβητούμενης/ων Συναλλαγής/ων

Για υποβολή αιτήματος για αμφισβητούμενη/ες συναλλαγή/ών που πραγματοποιήθηκε/αν με κάρτα της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ (Τράπεζα), ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία:

Εκτυπώσετε το έντυπο “Επιστολή Αμφισβητούμενης Συναλλαγής” κάνοντας κλικ εδώ (link is external)

Γιατί προσγειώθηκε ανώμαλα η Cobalt Air

Συμπληρώσετε το έντυπο με τις πιο κάτω απαιτούμενες πληροφορίες:
Ονοματεπώνυμο / Αρ. Κάρτας / Αρ. Κινητού Τηλεφώνου (για ενημέρωση σχετικά με την αμφισβήτησή σας)
Αμφισβητούμενη/ες συναλλαγή/ες (όπως παρουσιάζεται/ονται στην κατάσταση λογαριασμού) - (Ημερομηνία / Ποσό / Όνομα Εμπόρου)
Υπογραφή Κατόχου Κάρτας και Ημερομηνία
Απαραίτητη η επισύναψη αντίγραφου αεροπορικού εισιτηρίου

Αποστείλετε όλα τα έγγραφα με οποιοδήποτε από τους πιο κάτω τρόπους:
Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο: chargeback@bankofcyprus.com (link sends e-mail)
Με παράδοση σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας.

Για τα αιτήματα τα οποία παραλαμβάνονται μέσω του email, η Τράπεζα θα σας αποστέλλει αυτόματο μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής του αιτήματος για αμφισβητούμενη/ες συναλλαγή/ών.

Ανακοίνωση για Ρώσους επιβάτες

Ανακοίνωση προς του Ρώσους που διαμένουν Κύπρο εξέδωσε πριν από λίγο η Πρεσβεία στην Μόσχα. Η ανακοίνωση στο twitter αναφέρει

Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας. Θέλουμε να επισιτίσουμε την προσοχή σας για τον τερματισμό της λειτουργεία της Κυπριακής αεροπορικής εταιρείας εξαιτίας χρεωκοπίας. Εξαιτίας της κατάρρευση της Cobalt Air οι πτήσεις σας ακυρώθηκαν.

Η ανακοίνωση παραπέμπει σε σύνδεσμο για το τι πρέπει να πράξουν Ρώσοι πολίτες.

Blue Air

Ανακοίνωση Blue Air για πελάτες Cobalt: Ναύλα διάσωσης

Η ανακοίνωση της Blue Air:

"Ναύλα διάσωσης από Λάρνακα προς και από Αθήνα και Λονδίνο για πελάτες της Cobalt

Συνεχίστε τις διακοπές σας - σας αξίζει!

Για όλους εσάς που έχετε προετοιμαστεί για διακοπές μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, προσφέρουμε ναύλα διάσωσης στις διαδρομές Λάρνακα – Αθήνα, Αθήνα – Λάρνακα, Λονδίνο (Λούτον) – Λάρνακα και Λάρνακα Λονδίνο(Λούτον)

Σιγουρευτείτε ότι θ επωφεληθείτε από τα ναύλα μας:
- 69 €, μονής διαδρομής από και προς Αθήνα/Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου και

- Από 99 €, μονής διαδρομής από και προς Λονδίνο (Λούτον), συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ναύλα διάσωσης?

Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο της Cobalt που ακυρώθηκε μεταξύ των διαδρομών Λάρνακα και Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή/και Λονδίνο μπορούν να κάνουν νέα κράτηση καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Blue Air στο (00357) 24 841 180 (Δευ-Παρ: 08:00-17:00, Σαβ: 09:00 - 13:00) ή (00357) 22 755 300 (Δευ-Παρ: 08:30-17:30) ή 900 190 10 (κλήσεις από σταθερό 1.5232 €/λεπτό; Κλήσεις από κινητό 1.6065 €/λεπτό).

Επιπλέον, για να μπορείτε να ταξιδέψετε με την Blue Air σε νέες υπέροχες διακοπές, παρακαλούμε προσκομίστε το αυθεντικό εισιτήριο της Cobalt όταν θα ταξιδέψετε.

Τα ναύλα διάσωσης υπόκεινται σε διαθεσιμότητα θέσεων, έτσι βιαστείτε και κάντε κράτηση.

Περίοδος έκπτωσης : 16 - 23 October 2018

Ταξιδιωτική περίοδος : 16 October 2018 – 30 March 2019"

φωτο cyprustime.com