Οι νέοι της Κύπρου επενδύουν στη ναυτιλία

Οι νέοι της Κύπρου επενδύουν στη ναυτιλία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι Κύπριοι νέοι για δραστηριοποίηση τους στη βιομηχανία της ναυτιλίας, όπως καταμαρτυρούν τα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "YoungShip Cyprus"

Ηδη ο οργανισμός μέσα σε λίγα χρόνια αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό μελών από τους αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.

Είμαστε το "success story" του YoungShip International, ανέφερε το πρωί ο Φίλιππος Ιουλιανού, προεδρεύων του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου " Shipcon 2018", που για πρώτη φορά οργανώνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, υπό τον τίτλο "Καθορίζοντας τη ναυτιλία του αύριο μαζί!".

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο χαιρετισμό του, από τα πέντε μέλη που ξεκίνησε το 2011 το YoungShip Cyprus, σήμερα τα μέλη ξεπερνούν τα 400, περισσότερα από οπουδήποτε υπάρχουν αυτοί οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, που αποτελούν τη φωνή των νέων της ναυτιλίας στη χώρα τους.

Όπως εξάλλου δήλωσε στο ΚΥΠΕ η διευθύντρια του "ShipCon 2018", Τζίνα Παναγιώτου, το γεγονός ότι το YoungShip Cyprus είναι το μεγαλύτερο από τα YoungShip που δραστηριοποιούνται σε άλλες 18 χώρες, "αυτό λέει ότι οι νέοι μας ενδιαφέρονται πολύ για τον κλάδο της Ναυτιλίας, στον οποίον μπορούν να βρουν τις ευκαιρίες που ψάχνουν, είτε για να εργαστούν στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό".

Σκοπός μας, συνέχισε, είναι να εμψυχώσουμε τους νέους της ναυτιλίας, να τους παρέχουμε μια πλατφόρμα για να δικτυωθούν μεταξύ τους και πρόσθεσε ότι το φετινό συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα διαδραστικό, με αρκετά workshops, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη και διαφορετική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Στην εναρκτήρια τελετή συμμετείχαν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, capt. Eugen Adami, υπό την αιγίδα των οποίων τελεί το διήμερο συνέδριο, που στόχο έχει την ενδυνάμωση της νεότερης γενιάς που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία, ενισχύοντας τις γνώσεις και δεξιότητες τους, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στο συνέδριο συμμετέχει επίσης ο τέως Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης και η Πρόεδρος του Διεθνούς Γυναικείου Οργανισμού Ναυτιλίας και Εμπορίου (WISTA International), Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου.

Το συνέδριο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο, με την απονομή των βραβείων YoungShip.