Καθαρά κέρδη 472 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το γ΄τρίμηνο η Commerzbank

Καθαρά κέρδη 472 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το γ΄τρίμηνο η Commerzbank

Μεγαλύτερα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους της για το έτος.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας ανήλθαν σε 472 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ζημιά 288 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 47%, σε ετήσια βάση, στα 629 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 3,0% στα 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκαν με την πώληση μεριδίου της τράπεζας στον επεξεργαστή πληρωμών Concardis και την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη γαλλική BNP Paribas σε καταναλωτικά δάνεια.

Εξαιρουμένων, αυτών των μη επαναλαμβανομένων εσόδων, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9,0% σε 2,0 δισ. ευρώ.

Για τους πρώτους εννέα μήνες τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 66 εκ. ευρώ, που είναι 31% χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Η Commerzbank επικεντρώνεται στην απόκτηση νέων πελατών με αποτέλεσμα να προσθέσει 450.000 πελάτες λιανικής από τις αρχές του 2017, αλλά η συγκεκριμένα μονάδα της τράπεζας παρουσίασε χαμηλότερα κέρδη τους πρώτους εννέα μήνες, παρά τα έσοδα τα οποία παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα.

KYΠΕ