Οι κάτοχοι αξιογράφων διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της Λαϊκής

Οι κάτοχοι αξιογράφων διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της Λαϊκής

Μετά το Σύνδεσμο Καταθετών Λαϊκής, και οι κάτοχοι αξιογράφων διαμαρτύρονται για τις απαντήσεις της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Αξιογράφων υπενθυμίζει ότι bail-in σημαίνει τη διάσωση μιας εταιρείας (στην προκειμένη περίπτωση της Λαϊκής) με ίδια μέσα. Ο ορισμός δεν αναφέρει «τη διάσωση μιας άλλης εταιρείας» (στην προκειμένη περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου).

Δυστυχώς, σημειώνεται, ούτε η Λαϊκή διασώθηκε ούτε και η Τράπεζα Κύπρου αφού και αυτής κουρεύτηκαν οι καταθέσεις της και τα αξιόγραφά της.

Διαβάστε επίσης: 

Γεμίζει η πρωτεύουσα της Κύπρου με graffiti – Το πρωί του Σαββάτου 25/11 χρωματίζονται οι τοίχοι

Πάτρα: Καθηγητής χαστούκισε μαθητή για να γίνει άνδρας – Αποκαλύψεις από τη μητέρα του 14χρονου- VID

Κύπρια παρουσιάστρια πήγε για δουλειά και βρήκε γαμπρό για την κόρη της! (Video)

ΚΥΠΡΟΣ: Νέες προσλήψεις στην Αστυνομία – Εξετάσεις για 152 θέσεις εργασίας

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κύπρου – Το πάρκο που θα μεταμορφωθεί σε κάτι μαγικό για τρεις ημέρες

«Διερωτόμαστε» συνεχίζει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αξιογράφων, «γιατί οι εκάστοτε διαχειριστές ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους τη στιγμή που είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι τόσο η Λαϊκή όσο και η Τράπεζα Κύπρου παρανόμησαν με την κυκλοφορία των αξιογράφων τους. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα πορίσματα ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας, της Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, και από τις αποφάσεις πρωτοδικείων και εφετείου της Ελλάδας».

Θα ήταν καλύτερα, σημειώνεται, η Αρχή Εξυγίανσης, η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση να παραδεχτούν δημόσια ότι παρανόμησαν και να συζητήσουν με τον Σύνδεσμο μια συναινετική λύση, ενόψει και των μεγάλων παραχωρήσεων στις οποίες προέβη ο Σύνδεσμος.

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία πατώντας εδώ!