Έσοδα 17 εκατομμυρίων για τον Δήμο Αγίας Νάπας το 2018 – «Γράφουμε ιστορία...», αναφέρει ο Δήμαρχος

Έσοδα 17 εκατομμυρίων για τον Δήμο Αγίας Νάπας το 2018 – «Γράφουμε ιστορία...», αναφέρει ο Δήμαρχος

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αγίας Νάπας για το 2018.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018 ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ και πλεόνασμα που υπολογίζεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «σε χθεσινοβραδινή του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό του για το 2018. Ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, έξοδα ύψους 14,3 εκατομμυρίων ευρώ και πλεόνασμα που υπολογίζεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Το πλεόνασμα θα αξιοποιηθεί σε αναπτυξιακά έργα αλλά και για τη συνεισφορά του Δήμου σε διάφορα πολεοδομικά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το παραλιακό μέτωπό και σε έργα που θα υλοποιηθούν λόγω του χαρακτηρισμού της Αγίας Νάπας ως Αστικό Κέντρο».

Χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού του 2018, προστίθεται «είναι ότι αποτελεί τον πρώτο συμμετοχικό προϋπολογισμό στη Κύπρο, αφού η Αγία Νάπα είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που αποφάσισε να εφαρμόσει συμμετοχικό προϋπολογισμό, με ποσό που ανέρχεται στις 240 χιλιάδες ευρώ. Στον προϋπολογισμό αυτό προβλέπονται έργα τα οποία έχουν προταθεί από οργανωμένα σύνολα όπως τους Συνδέσμους Γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, τον ΠΑΣΥΞΕ και τη λέσχη εθελοντισμού Αγίας Νάπας».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «πρόκειται για τον πιο ψηλό προϋπολογισμό που είχαμε ποτέ τόσο σε έσοδα, όσο και σε πλεόνασμα και ένα από τους πιο ψηλούς στην Κύπρο. Η σωστή διαχείριση που γίνεται στον Δήμο τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκινήσαμε από το 2012 με έσοδα 11 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 φτάσαμε τα 14,3 εκατομμύρια, ενώ για το 2017 τα έσοδα ανήλθαν στα 16 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «για το 2018 προβλέπουμε έσοδα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το πλεόνασμα θα φτάνει τα 2,7 εκατομμύρια. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι πετύχαμε τα συγκεκριμένα έσοδα χωρίς την παραμικρή αύξηση φορολογίας» είπε και σημείωσε πως «μια άλλη καινοτομία του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος είναι ότι σημαντικό μέρος της τουριστικής προβολής του Δήμου θα επενδύεται ηλεκτρονικά».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ακόμα ότι «με τον προϋπολογισμό του 2018, η Αγία Νάπα γράφει ιστορία αφού πρόκειται για τον πρώτο Δήμο στην Κύπρο που αποφάσισε να εφαρμόσει τον θεσμό του συμμετοχικού προϋπολογισμού και μάλιστα με το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ, το οποίο σε μεγάλο ποσοστό θα προκύψει από την αποπληρωμή της δόσης των εγγυημένων δανείων του Δήμου από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο «τα οικονομικά αποτελέσματα της Αγίας Νάπας και άλλα θέματα θα παρουσιαστούν σε πανδημοτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου».