«Δεν θέλουμε χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες στην Αγία Νάπα» - Η επιστολή του Δημάρχου

«Δεν θέλουμε χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες στην Αγία Νάπα» - Η επιστολή του Δημάρχου

Επιστολή προς τους τουριστικούς πράκτορες και στα βρετανικά ΜΜΕ έστειλε ο Δήμος Αγίας Νάπας, προκειμένου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, να προστατεύσει το τουριστικό του προϊόν από τους «χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «ο Δήμος της Αγίας Νάπας μετά και από διαβούλευση με όλα τα οργανωμένα σύνολα, ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της κακής ποιότητας νεολαίας και ότι πλέον είναι ανεπιθύμητοι αυτοί που δεν σέβονται την Αγία Νάπα αλλά και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Η στρατηγική που ακολουθεί ο Δήμος της Αγίας Νάπας και το όραμα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, είναι να καταστεί η Αγία Νάπα, το κορυφαίο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, «κάτι το οποίο είναι σε πλήρη συναντίληψη με την εθνική στρατηγική του τουρισμού της Κύπρου». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ του Η.Β και στους τουριστικούς πράκτορες.

Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται η επιστολή, καθώς και πρόσφατες δημοσιεύσεις από μεγάλη αγγλική εφημερίδα στον σύνδεσμο:

https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/cyprus/articles/ayia-napa-clamp-down-lads-holidays/

Η επιστολή που έχει σταλεί στην αγγλική γλώσσα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε έναν μικρό αριθμό επισκεπτών (λιγότερο από το 8% των συνολικών μας αφίξεων ετησίως) να απομακρύνουν το υπόλοιπο 90% +, με τις αρνητικές τους ενέργειες και συμπεριφορές».

Αφού ζητά στην επιστολή τη συνδρομή όλων των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των επιχειρηματικών εταίρων, ο Δήμος Αγίας Νάπας εξηγεί ότι αυτό θα είναι προς αμοιβαίο όφελος και θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του τουριστικού θερέτρου.

Με την επιστολή κοινοποιείται, επίσης, η πρόθεση της Αγίας Νάπας να εγκαταστήσει σύστημα καμερών παρακολούθησης CCTV το οποίο, όπως αναφέρεται, «θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και για την παροχή βοήθειας στην αστυνομία για τον εντοπισμό παράνομων συμπεριφορών».