«Το ΠΔΠ μετά το 2020 να στοχεύει σε μια πιο ισχυρή, κοινωνική, ασφαλή και σταθερή Ευρώπη»

«Το ΠΔΠ μετά το 2020 να στοχεύει σε μια πιο ισχυρή, κοινωνική, ασφαλή και σταθερή Ευρώπη»

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) μετά το 2020 πρέπει να στοχεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση του μέλλοντος, σε μια πιο ισχυρή, πιο κοινωνική, πιο ασφαλή και πιο σταθερή Ευρώπη, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε πως στοχεύουμε σε καλύτερη ΕΕ, σημειώνοντας πως "για να το πετύχουμε αυτό οφείλουμε να ενισχύσουμε πολιτικές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την Ευρώπη του μέλλοντος και τις προοπτικές.

Ανέφερε πως οι προτεραιότητες πρέπει να είναι η ενίσχυση των πολιτικών και των προγραμμάτων για τους νέους μας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και να στηρίξουμε περισσότερο μικρές κι απομονωμένες χώρες όπως η Κύπρος, η Μάλτα κ.α., να δημιουργήσουμε ενεργειακή Ένωση που θα προστατεύει τον φυσικό πλούτο των χωρών μελών και η ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας ώστε η ΕΕ νάναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορα της και τις χώρες μέλη της από τις εξωτερικές απειλές.

Επίσης, σημείωσε, να ενισχυθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά των οικονομιών των χωρών μελών της ΕΕ, να στηριχθεί η ύπαιθρος και οι αγρότες μας που ενισχύουν ποικιλοτρόπως την κοινωνία και την οικονομία των χωρών μας, η ΕΕ να καταστεί πρωτοπόρος στη ψηφιακή εποχή, και να υπάρξουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές για πραγματική εφαρμογή της ισότητας ανδρών και γυναικών.

Πιστεύω ότι υλοποιώντας αυτές τις πολιτικές μπορούμε να ελπίζουμε την πιο ισχυρή , την πιο κοινωνική και την Ευρώπη του μέλλοντος, κατέληξε ο κ. Χριστοφόρου.

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία πατώντας εδώ!