Πληροφορίες για δικαιούχους επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων δίνει η ΕΚΥΣΥ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πληροφορίες για δικαιούχους επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων δίνει η ΕΚΥΣΥ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πληροφορίες ως προς το ποιοι δικαιούνται να αιτηθούν το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων από τις 03 Ιανουαρίου 2018 δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ.

«Δικαιούχοι στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου είναι τα νοικοκυριά που το εισόδημα τους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Διευκρινίζεται ότι «στην περίπτωση του ενός ατόμου το όριο της φτώχειας είναι €10.324 το χρόνο και στο νοικοκυριό 2 ατόμων €15.486 το χρόνο. Το ποσό αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τα εξαρτώμενα».

Προστίθεται ότι «για τον υπολογισμό του εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους όλων των ατόμων που αποτελούν το νοικοκυριό».

Επεξηγείται επίσης ότι «για τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος για πρώτη φορά εντός του έτους υποβολής της αίτησης, θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα, οι συντάξεις και τα λοιπά εισοδήματα του ίδιου έτους και θα υπολογίζονται με αναγωγή των μηνιαίων εισοδημάτων στο σύνολο του έτους».

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει τον ακόλουθο πίνακα με τις 10 κατηγορίες νοικοκυριών συνταξιούχων:

Capture

Σημειώνεται ότι, «όσοι έχουν υποβάλει αίτηση κατά το 2014 και λαμβάνουν ήδη το επίδομα συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση».

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία πατώντας εδώ!