Κρατικές ενισχύσεις €7,5 εκ. το 2017 σε ΜΚΟ για προγράμματα κοινωνικής φροντίδας

Κρατικές ενισχύσεις €7,5 εκ. το 2017 σε ΜΚΟ για προγράμματα κοινωνικής φροντίδας

Το 2017, συνολικά 241 προγράμματα μη κυβερνητικών οργανώσεων για παροχή κοινωνικής φροντίδας έλαβαν οικονομική ενίσχυση μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους πέραν των €7.500.000, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως ανέφερε η Υπουργός στο χαιρετισμό της στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, τον οποίο ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Μαληκκίδης, τα προγράμματα αυτά εξυπηρέτησαν άτομα τρίτης ηλικίας παρέχοντας τους ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και απασχόληση, φρόντισαν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας σε ώρες που οι γονείς τους έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους, έδωσαν στέγη σε άτομα με αναπηρίες, εξυπηρέτησαν ευάλωτα άτομα, προστάτευσαν οικογένειες και υποστήριξαν πολλές άλλες δράσεις.

Για το 2018, η αξιολόγηση των κρατικών ενισχύσεων είναι σε εξέλιξη και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Υπουργός εξήρε τη δράση και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών στον συνάνθρωπο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

«Είναι πεποίθησή μας ότι η κοινωνία των πολιτών, μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά όταν είναι ανεπτυγμένη και οργανωμένη σε τοπικό επίπεδο. Για το Υπουργείο μας θα είστε πάντοτε σημαντικοί συνεργάτες με τους οποίους θα συμπορευόμαστε με σκοπό τον εντοπισμό κοινωνικών αναγκών και εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους. Ως εκ τούτου, θα ήθελα ξανά να σας διαβεβαιώσω ότι, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη προς τους οργανωμένους φορείς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας καθώς και στη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πολιτών» σημείωσε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία εδώ!