Παραίτηση Χάρη ζητά η Συμμαχία, πυρά ΕΔΕΚ κατά Κεντρικής

 Παραίτηση Χάρη ζητά η Συμμαχία, πυρά ΕΔΕΚ κατά Κεντρικής

Την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών «ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και απέδειξε περίτρανα ότι μόνο στο βόλεμα ημετέρων ήταν ικανός, ξεκοκαλίζοντας τελικά τον Συνεργατισμό» ζήτησε πριν από λίγο η Συμμαχία Πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Κωνσταντίνος Φιλαρέτου σε δηλώσεις του κατηγόρησε Κυβέρνηση και Κεντρική ότι «με τις χθεσινές τους δηλώσεις, προκάλεσαν πανικό με αποτέλεσμα σήμερα οι καταθέτες της Συνεργατικής Τράπεζας να πηγαίνουν μαζικά για ανάληψη. Αυτοί  που ζητούν υπευθυνότητα από τα κόμματα, συμπεριφέρονται με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε. Πρότεινε επίσης πριν τη ψήφιση της συμφωνίας από την Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή, θα πρέπει να εξεταστεί από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων οι όροι της συμφωνίας ώστε να γνωρίζουν οι βουλευτές αν ψηφίζουν κάτι επιζήμιο ή όχι για τους πολίτες».

Επίθεση εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας εξαπέλυσε η ΕΔΕΚ.  Σε ανακοίνωση Τύπου το σοσιαλιστικό κόμμα αναφέρει ότι  «στην Κύπρο δεν υπάρχει πολιτική και επαγγελματική ευθιξία αλλά μόνο τάση μεταφοράς ευθυνών σε αυτούς που δεν τους ανήκουν και άσκηση εκβιασμού για συγκάλυψη λαθών και παραλήψεων». Τονίζει ότι «η χθεσινή τοποθέτηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου συνιστούσε άμεσο εκβιασμό προς τη Βουλή η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση στον Συνεργατισμό» και σημειώνει ότι «για την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά το 2013 τεράστιες είναι οι ευθύνες και της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας και θα αναμέναμε από κάποιους τουλάχιστον να είχαν αναλάβει τις δικές τους ευθύνες, αν όχι και να παραιτηθούν, λόγω ακριβώς των ευθυνών που τους βαραίνουν για αυτή την κατάσταση».   

Επίσης η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη, σύμφωνα με ανακοίνωση,  υποστηρίζει ότι «έγιναν κάκιστοι χειρισμοί με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ που οδηγήθηκαν». Συμπληρώνει ότι «οι κυβερνώντες φέρουν ακέραιη την ευθύνη και, όσο και αν διαφοροποιούνται τώρα τα αφηγήματα, στα μάτια του απλού πολίτη είναι και θεωρούνται ένοχοι».  

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται σύσκεψη αρχηγών όπου θα συζητηθεί το θέμα του Συνεργατισμού, στην οποία είναι παρών και ο Υπουργός Οικονομικών.