950 θέσεις μελέτης στη νέα Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

950 θέσεις μελέτης στη νέα Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ολοκληρώνονται σύντομα τα κατασκευαστικά έργα της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου (τα εγκαίνια τοποθετούνται τέλος του χρόνου) και θα πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό έργο που κτίστηκε ποτέ στη Κύπρο. Στόχος δε η Βιβλιοθήκη να είναι ανοικτή όλο το 24ωρο.

Όπως είχε πρόσφατα δηλώσει ο πρύτανης, το συγκεκριμένο κτήριο, θα φιλοξενεί γενεές Κυπρίων, νέων παιδιών, 950 θέσεις θέσεις μελέτης θα έχουν ως στέγη τους το κτήριο. Στόχος δε είναι η Βιβλιοθήκη να είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο για να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Κύπριους πολίτες να γίνουν μέλη αυτής της βιβλιοθήκης, να είναι μέλη της κοινότητας.

Στο μεταξύ προχωρούν και οι εργασίες ανέγερσης των εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό κτήριο, στην ανέγερση του οποίου φαίνεται ότι θα συμβάλει με αρκετά χρήματα ένας Κύπριος της διασποράς από τη Νότιο Αφρική.

Οι εργασίες για το κτήριο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών “Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη”» αρχίζουν πολύ σύντομα με δωρεά του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη το κτήριο της διδασκαλίας Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής αρχίζει πολύ σύντομα, επίσης, την επόμενη άνοιξη με χρήματα Κύπριου γιατρού από την Κυθρέα που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 60 χρόνια και ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο του μέσω της προσφοράς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επίσης στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία του κτηρίου της Ιατρική Σχολής και Επιστημών Υγείας Νίκος Κ. Σιακόλας, ένα τεράστιο κτήριο σχεδιασμένο από αρχιτέκτονες από την Ισπανία, γιατί ένα άλλο χαρακτηριστικό της Πανεπιστημιούπολης είναι ακριβώς ότι γίνεται σιγά-σιγά μια συνάντηση κι ένας διάλογος αρχιτεκτόνων του κόσμου.

Η βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» για παράδειγμα είναι έργο ενός διάσημου αρχιτέκτονα της Γαλλίας. Το κτήριο της Ιατρικής ενός Ισπανού αρχιτέκτονα, το κτήριο της Βιολογίας ενός Έλληνα, η πολυτεχνική από Κύπριους.

Διαβάστε επίσης: Στη τελική φάση το νέο κτήριο της Λευκωσίας

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία εδώ!