Ποσό που ξεπερνά το ενάμιση δις καταβλήθηκε σε αγρότες από τον ΚΟΑΠ από ιδρύσεώς του

Ποσό που ξεπερνά το ενάμιση δις καταβλήθηκε σε αγρότες από τον ΚΟΑΠ από ιδρύσεώς του

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών κατέβαλε στους δικαιούχους αγρότες, από ιδρύσεως του, ποσό που ξεπερνά το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ (€1.56 δις). Επίσης από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Επίτροπος Ττίμης Ευθυμίου, δόθηκαν επιδοτήσεις ύψους €253.794.000.

Διαβάστε: Αυξάνει το μέρισμα στους μετόχους η BP μετά την εκτίναξη των κερδών της

Σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε σήμερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ο Επίτροπος ανέφερε ότι στα πλαίσια των Άμεσων Ενισχύσεων παραχωρήθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα €149 εκατ. συμπεριλαμβανομένου και ποσού ύψους περίπου €11.2 εκ. που αφορά επιδοτήσεις αιγοπροβάτων. Επωφελήθηκαν από αυτές τις επιδοτήσεις συμπολίτες μας που ο αριθμός τους ξεπερνά τις 36.000. Για τα Αγροπεριβαλλοντικά Καθεστώτα του Μέτρου 10 παραχωρήθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα €14.8 εκ. για τις δικαιούμενες επιδοτήσεις, σε περίπου 12.000 δικαιούχους και αφορούν τα έτη 2015 και 2016 ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη πληρωμών για το έτος 2017.

Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι για επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδοτήσεις και τη βιωσιμότητα των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ήδη οι πρώτες πληρωμές ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές πέραν του 1 εκ. ευρώ. Για τις επιδοτήσεις Αιγοπροβατοτροφίας, ο Επίτροπος είπε ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια εδώ και μια τριετία και σημειώνονται βελτιώσεις καθώς ο Οργανισμός σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν εκσυγχρονίσει το σύστημα τήρησης του ζωικού πληθυσμού, έχουν διενεργήσει παρεμβάσεις που μετέτρεψαν το εν λόγω σύστημα από πλήρες αναξιόπιστο σε ένα σύστημα σταθερής βελτιωτικής πορείας που δεν στερείται σε τίποτα από τα άλλα συστήματα προηγούμενων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Ευθυμίου υπενθύμισε ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων θα πρέπει να καταμετρήσουν και να ταυτοποιήσουν τα ζώα που έχουν στις εκμεταλλεύσεις τους και να κοινοποιήσουν την απογραφή αυτή στα κατά τόπους κτηνιατρικά γραφεία. Αναφορά έγινε και στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού στις 3,4 και 5 Αυγούστου, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού όπου θα διενεργείται έρανος για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία εδώ!