Δήμαρχος Δρομολαξιάς- Μενεού:Έκκληση για δεύτερες σκέψεις για το κλείσιμο τραπεζικού υποκαταστήματος

Δήμαρχος Δρομολαξιάς- Μενεού:Έκκληση για δεύτερες σκέψεις για το κλείσιμο τραπεζικού υποκαταστήματος

Συνάντηση με επίκεντρο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινότητα Δρομολαξιάς- Μενεού αλλά και στα χωριά της γύρω περιοχής λόγω της απόφασης, αφότου κλείσουν τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού, η Ελληνική Τράπεζα να λειτουργήσει μόνο ένα για να εξυπηρετήσει πέραν των δέκα χιλιάδων πολιτών είχαν σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με αντιπροσωπεία του Δήμου Δρομολαξιάς-  Μενεού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι με τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς- Μενεού και την αντιπροσωπεία του Δήμου «ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την κατάσταση που δημιουργείται και τα πολλά προβλήματα τα οποία προκαλούνται στους κατοίκους όχι μόνο της κοινότητας αυτής αλλά της ευρύτερης περιοχής με την απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος της ελληνικής τράπεζας, του συνεργατισμού».
 
«Υπήρξαν προηγουμένως έξι υποκαταστήματα που εξυπηρετούσαν την περιοχή. Σήμερα παραμένει, μετά και τις αποφάσεις που λήφθηκαν, μόνο ένα υποκατάστημα στο Κίτι για να εξυπηρετεί 18 χιλιάδες άτομα», σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα που θα προκληθούν θα είναι πάρα πολλά και θεωρώ ότι θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση στην ευρύτερη περιφέρεια».
 
Απεύθυνε έκκληση «στην Ελληνική Τράπεζα είναι να ξανά δει αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερη προσοχή και με γνώμονα πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο και όχι αποκλειστικά και μόνο το κέρδος», επεσήμανε και εξέφρασε τη στήριξη του ΑΚΕΛ «στον αγώνα που διεξαγάγει ο Δήμος για να διαφοροποιηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ενώνουμε μαζί τους την φωνή μας».

Αύξηση 2,4% στην Κύπρο και 2,2% στην ευρωζώνη καταγράφει το κόστος εργασίας το 2ο τρίμηνο

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη συνάντηση στις δηλώσεις του ο Κύπρος Ανδρονίκου, Δήμαρχος Δρομολαξιάς-  Μενεού, είπε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Δήμο του από την Ελληνική Τράπεζα θα δημιουργήσει «τεράστια προβλήματα όσο αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές των οκτώ και πλέον χιλιάδων του Δήμου και όχι μόνο».
 
«Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις άλλες κοινότητες, Κίτι,  Περβόλια, Τερσεφάνου και Μαζωτό, ανέφερε,  αφού η περιοχή αυτή θα εξυπηρετείται από ένα υποκατάστημα», ανέφερε.

Καταλήγοντας κάλεσε την Ελληνική Τράπεζα να κάνει δεύτερες σκέψεις για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Δήμο, αφού μπορεί και «βιώσιμο να είναι και κερδοφόρο».

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Οικονομία ΕΔΩ!