Στήνουν πλατφόρμα πολυασφαλιστικού - Δεν υπάρχει μνημόνιο συναντίληψης λέει ο ΠΙΣ

Στήνουν πλατφόρμα πολυασφαλιστικού - Δεν υπάρχει μνημόνιο συναντίληψης λέει ο ΠΙΣ

Νέα ''άγρια'' κόντρα Υπ. Υγείας με ΠΙΣ

Το έλα να δείς γίνεται από το πρωί για το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ.

Ο Αντιπρόεδεος του ΠΙΣ, Μάριος Καραϊσκάκης σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι πρόκειται για κατασκεύασμα του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος ουδέποτε κατέθεσε τέτοιο έγγραφο.

Διαβάστε επίσης: ΟΑΥ: Με 70 παιδίατρους το ΓΕΣΥ λειτουργεί

Ο κ. Καραϊσκάκης χαρακτήρισε κατασκεύασμα του Υπουργού Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο όπως τόνισε, άτομο προσκείμενο στον ΠΙΣ παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας υπό την μορφή μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ και ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ.

«Το κατασκεύασε, το υπέγραψε και το παρουσίασε στον ΟΑΥ σαν δικό μας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ. Μάλιστα ο κ.Καραϊσκάκης κατηγόρησε τον Υπ. Υγείας για πλαστογραφία.

Τι απάντησε ο Υπ. Υγείας

Σε παρέμβαση του επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Υγείας υπενθύμισε πρόσφατες συμπεριφορές μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ, τονίζοντας πως σκεφτόταν ότι δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά από αυτό το επίπεδο. Εξέφρασε την απογοήτευση του και όπως ανέφερε επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

«Η προσπάθεια μας ήταν πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, να με αποκαλεί ψεύτη και ότι συνέταξα αυτό το έγγραφο, μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματικά διερωτώμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. Και επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πλέον», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Οι ιδιώτες ιατροί μέσω πλατφόρμας, έστησαν πολυασφαλιστικό

Σε μια άλλη εξέλιξη η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), δημιούργησε Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής με την ονομασία "Private Medical Network Cyprus"

έσω της πλατφόρμας η ΕΝΙΚ καλεί τους ιδιώτες ιατρούς, τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, τα Κλινικά Εργαστήρια, τα Ακτινολογικά Διαγνωστικά κέντρα, τους Ασφαλιστικούς Φορείς, τα Φαρμακεία κτλ.που επιλέγουν να μην συμβληθούν στο προτεινόμενο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), να συμμετέχουν στο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "Brief" η πλατφόρμα ολοκληρώθηκε χθες (10/2) και ήδη αριθμός ιατρών αλλά και ασφαλιστικών εταιρειών έχουν συμπληρώσει τη φόρμασυμμετοχής στο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.

Οι συμβεβλημένοι έχουν απευθείας πρόσβαση στο νέο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής που σκοπό, σύμφωνα με την ΕΝΙΚ, έχει την απόλυτα αρμονική λειτουργία των γιατρών σε ελεύθερο εργασιακό περιβάλλον στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια με τα οποία συνεργάζονται καθώς επίσης και τους συμβεβλημένους με το δίκτυο ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Στόχος της δημιουργίας της πλατφόρμας, σύμφωνα με την ΕΝΙΚ είναι η διατήρηση και η περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ιατρών, Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, Κλινικών Εργαστηρίων, Ακτινολογικών Διαγνωστικών κέντρων, Ασφαλιστικών Φορέων κλπ, για την συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κύπρου.

Ουσιαστικά στόχος αποτελεί όπως οι ασθενείς που θα έχουν ιδιωτική κάλυψη υγείας (επιπλέον δηλαδή από τις εισφορές τους στο ΓεΣΥ) να μπορούν να επιλέγουν γιατρό μέσω της πλατφόρμας, νοουμένου ότι η Ασφαλιστική τους εταιρεία θα είναι συμβεβλημένη με το Δίκτυο των Ιδιωτών Ιατρών.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, ώστε να ενημερώνονται και να βλέπουν ποιοι γιατροί, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες κτλ είναι συμβεβλημένοι στο Δίκτυο.