Αντίστροφη μέτρηση: Από πότε θα πληρώνουμε εισφορές για το ΓεΣΥ...

Αντίστροφη μέτρηση: Από πότε θα πληρώνουμε εισφορές για το ΓεΣΥ...

Ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019

Χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα θα γίνεται η καταβολή εισφορών για το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) από την 1η Μαρτίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, εξηγώντας ότι τις εισφορές θα συλλέγουν το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Τμήμα Φορολογίας.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμος για διάλογο λέει ο ΠΙΣ αλλά δεν κάνει πίσω για ΓεΣΥ

Ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, σημείωσε, προκύπτει υποχρέωση για καταβολή εισφορών από την 1η Μαρτίου 2019 σύμφωνα με τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμο.

«Η συλλογή των εισφορών θα γίνεται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το Τμήμα Φορολογίας. Δεν μας υποδείχθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το Τμήμα Φορολογίας ότι υπάρχει οποιονδήποτε πρόβλημα», διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σε σχέση με τη συνάντηση του ΟΑΥ που αναβλήθηκε, αλλά αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα εντός των ημερών, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές για οποιονδήποτε επιθυμεί να συζητήσουμε, πόσο μάλλον για τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, με τον οποίον κάναμε τις διαβουλεύσεις τους δώσαμε τις θέσεις μας και λάβαμε τις δικές τους.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο ΠΙΣ διατηρεί τις θέσεις του ως είχε, είπε πως «το είχαμε κάνει ξεκάθαρο στον ΠΙΣ από την αρχή ότι εμείς διαβουλευόμαστε στα πλαίσια του νόμου και της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας του ΓεΣΥ και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το πλαίσιο. Στον βαθμό που οι θέσεις τους είναι σε αυτό το πλαίσιο εμείς τις συζητούμε», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ