Oδ. Μιχαηλίδης στο Newsbomb: «Δεν είμαι τσάρος - Μέχρι τα 15 έτη να γίνει η θητεία του Γεν. Ελεγκτή»

Oδ. Μιχαηλίδης στο Newsbomb: «Δεν είμαι τσάρος - Μέχρι τα 15 έτη να γίνει η θητεία του Γεν. Ελεγκτή»

Ο Γενικός Ελεγκτής ανοίγει τα «χαρτιά» του και μιλά για όλα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Υπέρμαχος αλλαγής στη θητεία του Γενικού Ελεγκτή εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο «Newsbomb» ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας αναφέρεται στο μοντέλο που θα μπορούσε να υιοθετηθεί και το χρονικό ορίζοντα της θητείας.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής δεν θεωρεί τον εαυτό του «τσάρο» και αναφέρεται στις δυνατότητες που έχει η Ελεγκτική Υπηρεσία. Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης μιλά για την κατάσταση που βιώνει στη δημόσια υπηρεσία μέσα από τα ευρήματά του και «κριτικάρει» τον εαυτό του.
 
Σε ερωτήματα για το πόρισμα της Δ.Ε. για το Συνεργατισμό ο κ. Μιχαηλίδης δείχνει ενοχλημένος για τη σκληρή κριτική που ασκήθηκε στα μέλη της Επιτροπής και παράλληλα αποκαλύπτει πότε θα αρχίσει η δική του έρευνα.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνέντευξης μιλά για τις αλλαγές που θα γίνουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
 
Αυτούσια η συνέντευξη του Γενικού Ελεγκτή:
 
Eρ.: Πώς προχωρά η έρευνα που εξαγγείλατε μετά το πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής για το Συνεργατισμό; Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα;
 
Η έρευνα είχε εξαγγελθεί πριν καν διοριστεί η Ερευνητική Επιτροπή, και είχαμε εξηγήσει ότι δεν θα είχε νόημα να ερευνούμε παράλληλα θέματα. Τώρα που ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής θα προχωρήσουμε με τους δικούς μας ελέγχους. Αρχίζουμε εντός των ημερών, τώρα είμαστε στη φάση του προγραμματισμού του ελέγχου.
 
Προσπάθεια αποδόμησης
 
Ερ.:Είστε ένας εκ των προσώπων που κατέθεσαν στη Διερευνητική Επιτροπή για το Συνεργατισμό. Μπορείτε να σχολιάσετε τα όσα ακολούθησαν του πορίσματος; Ποια η δική σας θέση;
 
Το Πόρισμα ήταν συγκροτημένο, τεκμηριωμένο και πλήρες. Η προσπάθεια αποδόμησής του το μόνο που επιφέρει είναι αχρήστευση του θεσμού των ερευνητικών επιτροπών και εμπέδωση της κουλτούρας ατιμωρησίας που εκτρέφει τη διαφθορά. Και είναι κρίμα. Οι στοιχειώδεις αρχές λογοδοσίας επιβάλλουν αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών και ανάληψη πολιτικών ευθυνών, όπου υπάρχουν.
cache 1500x3000 Analog medium 572462 895714 2682018
 
Eρ. Θεωρείτε ότι η θέση του Γενικού Ελεγκτή πρέπει να παύσει να είναι εφ όρου ζωής;
 
Υποθέτω εννοείτε μέχρι αφυπηρετήσεως γιατί δεν είναι εφ όρου ζωής. Ναι, θα μπορούσε στο μέλλον να αλλάξει, όχι όμως να γίνει θητεία με επαναδιορισμό. Θα μπορούσε να είναι μεταξύ 10 και 12 έτη, μία και μοναδική θητεία χωρίς επαναδιορισμό. Στις ΗΠΑ η θητεία του Γενικού Ελεγκτή είναι 15 έτη, η μακροβιότερη σε κυβερνητικό αξίωμα. Αυτό κάτι λέει.
 
«Η πένα και η φωνή»
 
Ερ.:Πολλοί σας αποκαλούν ως ο τσάρος της Δημόσιας Υπηρεσίας. Πώς θα χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας;
 
Ο τσάρος διοικεί. Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει καμία απολύτως εξουσία παρέμβασης στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας. Μόνη της δύναμη η πένα της και η φωνή της.
 
 
Όλα στο φως
 
Ερ.: Πολλοί θεωρούν πως επειδή δημοσιοποιείτε  ακόμη και το πιο μικρό σας εύρημα, ότι προκαλείτε αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, όλοι -στη δημόσια υπηρεσία- πλέον, φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες και έτσι πολλά ζητήματα χάνονται και περιπλέκονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πώς σχολιάζετε;
 
Εκδίδουμε σε ειδικές εκθέσεις τα ευρήματα κάθε ελέγχου. Αν θεωρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι ότι κάποια δεν ενδιαφέρουν γιατί είναι ήσσονος σημασίας, πολύ απλά δεν χρειάζεται να προβάλλονται. Είναι αδιανόητο να αναμένει κανείς από την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι θα κρατά στο συρτάρι κάποιες εκθέσεις επειδή τα ευρήματα δεν είναι τόσο σημαντικά. Αυτό θα ήταν συνταγή για αυθαιρεσία εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή. Όλα στο φως. 
 
legktikis 768x480
 
Αυτή είναι η αποστολή μας. Όσο για το επιχείρημα πως κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν γιατί φοβούνται, αυτό είναι γελοίο μόνο που λέγεται. Δηλαδή προ του 2014 η Δημόσια Υπηρεσία ήταν παραγωγική και τώρα έχει γίνει γραφειοκρατική; Αν είναι δυνατόν. Αυτοί που προβάλλουν ένα τέτοιο επιχείρημα κατά του ελέγχου, αγνοούν πως η παραγωγικότητα στη δημόσια υπηρεσία δεν αυξάνεται με μία διαβεβαίωση ατιμωρησίας προς τους δημοσίους υπαλλήλους. Αντίθετα  αυτό γίνεται:  Mε την καθιέρωση μετρήσιμων στόχων και δεικτών απόδοσης. Με την αναζήτηση ευθύνης από αυτούς που δεν πιάνουν τους στόχους αυτούς.  Με την άρση της ισοπέδωσης στις αξιολογήσεις. Με την αξιοκρατία. Με την κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κλπ.
 
 
Διαφθορά και διαπλοκή
 
Ερ.:Πείτε μας ποιο ήταν το σκάνδαλο που διερευνήσατε  και σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα τόσα χρόνια που είστε στο πηδάλιο της Ελ. Υπηρεσίας. Ποια λάθη κάνατε;
 
Θα απαντήσω γενικά. Μου έκανε εντύπωση το εύρος της διαφθοράς και διαπλοκής. Λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει. Το σημαντικό είναι τα λάθη να είναι καλόπιστα, και να διορθώνεσαι. Αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου.
 
Ερ.: Πέραν του Συνεργατισμού υπάρχει άλλη έρευνα στα σκαριά;
 
Κάθε μέρα έρευνες και ελέγχους κάνουμε. Τι θα προκύψει, θα φανεί στην πορεία.
 
 
 
Είχαμε απροβίβαστο
 
Ερ.: Πώς προχωρά η αναδιάρθρωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στη βάση των εισηγήσεων Βρετανών ειδικών;
 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία αλλάζει εκ βάθρων. Το 2014 είχαμε απροβίβαστο και σε πολλά σημεία αξιολόγησης ποιότητας είχαμε  βαθμό 0. Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια, απ’ όλο το προσωπικό. Υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φωνές αντίδρασης, αλλά δεν θα μας σταματήσουν από το να πάμε μπροστά. Όραμα μας είναι να είμαστε σε λίγα χρόνια μία πρότυπη ελεγκτική υπηρεσία.