Ποια ήταν η εκατομμυριούχος Φίλεβα και πως συνδέεται με την Κύπρο

Ποια ήταν η εκατομμυριούχος Φίλεβα και πως συνδέεται με την Κύπρο

Η 55χρονη Ρωσίδα ήταν συνιδιοκτήτρια της Cyprus Airways

Του Μάριου Αδάμου

Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας και συνιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας της χώρας, η Ναταλία Φίλεβα, έχασε την Κυριακή (31/3) την ζωή της, σε ηλικία 55 ετών, καθώς το μικρό επιβατικό αεροσκάφος της συνετρίβη στη δυτική Γερμανία.

Η Φίλεβα, που ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνιδιοκτήτρια της S7 Airlines, συνδέεται κατά κάποιο τρόπο και με την Κύπρο. Ειδικότερα, η S7, συνιδιοκτήτρια της οποίας ήταν η Φίλεβα, είναι μητρική εταιρεία της Charlie Airlines, η οποία εξαγόρασε το σήμα της Cyprus Airways το 2016, για περίοδο 10 ετών έναντι συνολικού τιμήματος 2,04 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η S7 Airlines, το μικρό επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στη δυτική Γερμανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο χειριστής του και οι δύο επιβαίνοντες -η Φίλεβα και ο πατέρας της- σε αυτό.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Νατάλια Φίλεβα, σύζυγος του Βλαντίσλαβ Φίλεφ, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes για το 2018, ήταν η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία. Βάσει των υπολογισμών του περιοδικού, η περιουσία της υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια δολάρια κατά το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως η S7 Airlines, βασική μέτοχός της οποίας ήταν η Φίλεβα, είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας με το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και η οποία πραγματοποιεί πτήσεις προς την Κύπρο σε συνεργασία με την Cyprus Airways.

Με έδρα τη Μόσχα, η S7 διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο με πάνω από 55 αεροσκάφη καθώς και δίκτυο 145 και πλέον προορισμών σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Σήμερα αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της παγκοσμίως γνωστής Αεροφλότ, η οποία, επίσης, δραστηριοποιείται στην Κύπρο.