Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Εγκρίθηκε το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2020-2022

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από σχετική διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα, για διορισμό στις θέσεις Εκτελεστικών Συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

• Τον κ. Σταύρο Αγρότη, πτυχιούχο Οικονομικών και Εγκεκριμένο Λογιστή, τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, με εκτεταμένη πείρα στον χρηματοοικονομικό τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρδη €95 εκ. μετά τη φορολογία ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

• Την κα Μαρία Ηρακλέους, πτυχιούχο Οικονομετρίας και Μαθηματικών, με μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό στα Οικονομικά, με διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και μέχρι τώρα Επικεφαλής Οικονομολόγο στο Γραφείο του Δ.Ν.Τ. στην Κύπρο.

Εγκρίθηκε το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2020-2022

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών και εγκρίθηκε το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2020-2022.

Είναι αξιοσημείωτο ότι διατηρώντας τη σωστή δημοσιονομική πολιτική, την πειθαρχία και το πλεονασματικό πλαίσιο, προνοείται περιθώριο αύξησης δαπανών για το 2020 κατά περίπου €250 εκατομμύρια, με ανάλογες δυνατότητες χρηματοδότησης πολιτικών και μέτρων.