Συντεχνίες ΑΗΚ: Ορατό το ενδεχόμενο μέτρων - Τρία τα ζητήματα που θέτουν ενώπιον του ΔΣ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ορατό το ενδεχόμενο μέτρων - Τρία τα ζητήματα που θέτουν ενώπιον του ΔΣ

Σήμερα συνάντηση με ΔΣ της ΑΗΚ - Το ΓεΣΥ επί τάπητος

Άντρη Θρασυβούλου

Υπό «δοκιμασία» τίθενται οι εργασιακές σχέσεις στην ΑΗΚ καθώς οι Συντεχνίες έχουν ξεκινήσει ήδη σερά ενημερωτικών συγκεντρώσεων των εργαζομένων ώστε να τις εξουσιοδοτήσουν για να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα εάν χρειαστεί με φόντο τρία φλέγοντα ζητήματα.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ, Σώτος Σάββα, στη μία το μεσημέρι οι συντεχνίες θα συναντηθούν με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ όπου θα τεθούν επί τάπητος τα κεφάλαια που αφορούν:

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται αυξήσεις στους υπαλλήλους της Ελληνικής - Τι δηλώνει ο CEO της Τράπεζας

 -την παραβίαση Συλλογικών Συμβάσεων και οποιαδήποτε αλλοίωση επί των Όρων και Κανονισμών Εργοδότησης.

- την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 29/3/2019.

 -την εύρυθμη λειτουργία και διατήρηση της βιωσιμότητας της καθετοποιημένης, Λειτουργικά και Λογιστικά διαχωρισμένης Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

 Σύμφωνα με τον κ. Σάββα το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου που αφορούν τις μειώσεις μισθών και την αποκοπή συντάξεων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις προσωπικού στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΑΗΚ στη Δεκέλεια αλλά και στη Λάρνακα οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. 

Σε ότι αφορά στο  ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που λειτουργεί σε σχέση με το ΓεΣΥ ο κ. Σάββα τόνισε ότι ''δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά προς το ΓεΣΥ, υπάρχει νομοθεσία και πρέπει να εφαρμοστεί, ήδη ο κάθε υπάλληλος συνεισφέρει στο ΓεΣΥ''. Ωστόσο, σημείωσε ότι το ταμείο υγείας λειτουργεί με συνεισφορά από την ΑΗΚ που προήλθε μέσα από συλλογικές συμβάσεις και θα πρέπει να διατηρηθεί''. Άρα ο στόχος είναι να συνεχίσει η καταβολή του ποσοστού του 5,9 επί των απολαβών κάθε υπάλληλου από τον Οργανισμό στο ταμείο σε συνάρτηση με την εισφορά στο ΓεΣΥ.