Ξεκινούν σήμερα τα έργα για το Metropolis Mall - Έκλεισε το 75% των καταστημάτων (Φωτος - Βίντεο)

Ξεκινούν σήμερα τα έργα για το Metropolis Mall - Έκλεισε το 75% των καταστημάτων (Φωτος - Βίντεο)

Με γνωστή υπεραγορά το πρώτο deal - Έρχονται brands για πρώτη φορά στην Κύπρο - Πότε θα είναι έτοιμο - Δείτε το mall μέσα από βίντεο

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Μεγάλη μέρα σήμερα για την Λάρνακα αφού το πρώτο Mall στην πόλη αρχίζει σήμερα να παίρνει… σάρκα και οστά.

Σήμερα Δευτέρα λοιπόν 10 Ιουνίου αρχίζουν οι εκσκαφές και γενικότερα οι χωματουργικές εργασίες για τα θεμέλια του Metropolis Mall. Μπαίνουν λοιπόν οι πρώτες μπουλντόζες και στόχος είναι τον Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα για να αρχίσει και η κατασκευή του κτηρίου.

Διαβάστε επίσης:ΓεΣΥ: Άρχισαν τις «πονηριές» οι Κύπριοι - Δείτε τι κάνουν για φάρμακα & εξετάσεις

Το Newsbomb επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του έργου, Δημήτρη Θωμά ο οποίος μας ενημέρωσε για του που βρίσκεται το όλο θέμα. Όπως μας είπε στόχος είναι περί τα τέλη του 2020 το Mall να είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του.

MALL2

Η τοποθεσία (ΧΑΡΤΗΣ)

Ως γνωστό το πρώτο mall στην πόλη του Ζήνωνα θα ανεγερθεί πίσω από το ΚΕΝ, απέναντι από το ΓΣΖ. Στην περιοχή θα γίνουν και αρκετά οδικά έργα με την κατασκευή κυρίως δύο κυκλικών κόμβων. Όπως μπορείτε να δείτε και στον πιο κάτω χάρτη, το Mall ‘’αγγίζει’’ και στην πλευρά του ΓΣΖ και στην πλευρά όμως που είναι ο αυτοκινητόδρομος προς Ριζοελιά, κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. ‘’Θα ετοιμαστούν δύο κυκλικοί κόμβοι για πρόσβαση στο Mall και από τους δύο κεντρικούς δρόμους’’ μας είπε ο κ. Θωμάς. Το Mall θα είναι ενός ορόφου ενώ στο υπόγειο θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

LOC1

Deal με Άλφα Μέγα - Κλειστό το 75% των καταστημάτων - Έρχονται brands για πρώτη φορά στην Κύπρο

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θωμάς, έκλεισε ήδη και επίσημα το πρώτο deal με τις υπεραγορές Άλφα Μέγα που αναλαμβάνουν την υπεραγορά του Mall. Παράλληλα πολύ κοντά σε συμφωνία είναι και για αρκετά άλλα καταστήματα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Είναι σχεδόν κλειστό το 75% των καταστημάτων.

Θα δούμε αρκετά από τα γνωστά στο κυπριακό κοινό brands αλλά το σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα δούμε και μεγάλα brands που έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους της Acsion, να φέρει δηλαδή νέες εταιρείες. Ένα από τα ενδεχόμενα είναι να γνωρίσουμε μια νέα εταιρεία ηλεκτρονικών.

ΕΔΩ όλες οι τελευταίες ειδήσεις 

Συνολικά στο Mall θα υπάρχουν 135 καταστήματα. Στον τομέα της ψυχαγωγίας θα υπάρχει σινεμά, 6 εστιατόρια, 8 fast food και 3 καφετέριες. Θα είναι ένας υπέροχος χώρος το food court μας τόνισε ο. Θωμάς που θα περιλαμβάνει και εξωτερικές βεράντες.

MALL5

Αρκετές νέες θέσεις εργασίας στο Mall

Όπως είναι λογικό με το νέο Mall θα δημιουργηθούν και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς. Και το Metropolis Mall θα αναζητήσει προσωπικό για διάφορους τομείς. Αναμένεται ότι μέσα στο 2020 θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας.

MALL3

80-90 εκατομμύρια το κόστος

Υπενθυμίζουμε ότι το Metropolis Mall ανήκει σε στον νοτιοαφρικάνικο Όμιλο Acsion . Ιδρυτής του ομίλου είναι ο ελληνικής καταγωγής Κυριάκος Αναστασιάδης. Η Acsion εξειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης των Shopping Mall αφού έχει στο portfolio της εταιρείας άλλα εννέα Mall στην Νότιο Αφρική. Είναι η πρώτη επένδυση της εταιρείας στην Κύπρο. Το κόστος κατασκευής θα ανέλθει περίπου στα 80-90 εκατομμύρια ευρώ.