Αυτό είναι το τελικό σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Ιδού το σχέδιο (Έγγραφο)

Το σχέδιο ''Εστία'' δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την έγκριση που έλαβε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΟι παράμετροι του σχεδίου είναι γνωστές όπως είχαν προεγκριθεί από το Υπουργικό τον περασμένο Νοέμβριο και εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΙΚ: Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το σχέδιο Εστία - Μπαίνουμε σε τροχιά εφαρμογής του

Μεσολάβησε ο νομοτεχνικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε, συμπλήρωσε, και με εγκεκριμένα ήδη τα κονδύλια από την Βουλή των Αντιπροσώπων, «μπορούμε να αρχίσουμε τώρα το στάδιο της εφαρμογής. Με ανάληψη της ευθύνης εφαρμογής του σχεδίου από το Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει κάνει πολύ προετοιμασία για να ισχύσει ο προγραμματισμός, είπε. «Ως πρώτο βήμα, τον Ιούλιο να υπάρξει η συμμετοχή των τραπεζών ή των φορέων διαχείρισης των δανείων. Να ακολουθήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη η υποβολή αιτήσεων από τον κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τα κριτήρια του σχεδίου ‘Εστία’ και οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν να γίνονται από τον Δεκέμβριο».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Θα επαναλαμβάνονται, πρόσθεσε, κάθε χρόνο, κάθε Δεκέμβριο, με την βασική προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συμμόρφωση από τον δανειολήπτη σε σχέση με τις αναδιαρθρωμένες και βελτιωμένες για τον ίδιο τον δανειολήπτη υποχρεώσεις του. «Θεωρούμε το σχέδιο Εστία ως ένα σχέδιο που προσθέτει στην εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση αυτού του παλαιού κατάλοιπου, του σοβαρού προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με επικέντρωση στην πιο ευαίσθητη ίσως κατηγορία δανειοληπτών, αυτών που έχουν την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση».πό σήμερα το σχέδιο «Εστία» μπαίνει σε τροχιά εφαρμογής ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης

Δείτε το σχέδιο ΕΔΩ