Γ. Περδίκης: Ζητά τα στοιχεία των ‘κόκκινων’ δανείων ΠΕΠ στον Γ. Ελεγκτή

Γ. Περδίκης: Ζητά τα στοιχεία των ‘κόκκινων’ δανείων ΠΕΠ στον Γ. Ελεγκτή

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης κάλεσε σήμερα την ΚΕΔΙΠΕΣ και την Κεντρική Τράπεζα να παραδώσουν τα στοιχεία που έχουν αναφορικά με μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στον Γενικό Ελεγκτή για έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Ζητά επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σε δηλώσεις του μετά από συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «στο περιθώριο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής συζητήθηκε το καυτό θέμα με τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ), σε σχέση με την άρνηση της ΚΕΔΙΠΕΣ να καταθέσει στο Γενικό Ελεγκτή τα στοιχεία» και έκανε αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα σήμερα της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος».

«Εμείς θεωρούμε ότι τόσο η ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και η Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει κι αυτή στην κατοχή της στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ΠΕΠ, και ιδιαίτερα των βουλευτών, οφείλουν να παραδώσουν τα στοιχεία για έλεγχο, να ελεγχθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», πρόσθεσε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Γενικός Ελεγκτής, είπε ο κ. Περδίκης, «είναι έτοιμος να κάνει αυτό τον έλεγχο για να σταματήσει αυτή η εντύπωση ότι αποκρύβονται στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με ΠΕΠ και ΜΕΔ».

Πηγή: ΚΥΠΕ