Ηχηρά ονόματα ιατρών δικηγόρων λογιστών μπλέκονται σε φορολογικά αδικήματα - Ενώπιον δικαιοσύνης

Ηχηρά ονόματα ιατρών δικηγόρων λογιστών μπλέκονται σε φορολογικά αδικήματα - Ενώπιον δικαιοσύνης

100 στους 700 γιατρούς με φορολογικές παραβάσεις…

Του Στέλιου Ξιουρή

Στην προκειμένη, η επονομαζόμενη και τσιμπίδα του φόρου,δεν είναι μάλλον αρκετή για να αρπάξει μεγάλο αριθμό της επονομαζόμενης ελίτ του ιδιωτικού τομέα ιατρών - δικηγόρων - λογιστών - οδοντιάτρων, η οποία εμπλέκεται σε παντός είδους φορολογικά αδικήματα, αλλά μάλλον χρειάζεται ειδικό εμπορευματοκιβώτιο για να τους χωρέσει…

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σαφάρι που διεξήγαγε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Φορολογίας απέφερε αρκετό και πλούσιο θήραμα, αφού διαπιστώθηκαν αρκετών εκατομμυρίων παραλείψεις από επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν υπακούουν στις φορολογικές διατάξεις.

Η εκστρατεία των φοροθετών απέφερε καρπούς, που επεκτείνονται σε παντός είδους φορολογικά αδικήματα και αφορούν, όπως πληροφορούμαστε από αρμόδια πηγή, αρκετούς δικηγόρους- λογιστές- ιατρούς και οδοντιάτρους (ο διαχωρισμός γίνεται γιατί εμπίπτουν σε διαφορετική φορολογική κατηγορία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς Πρόεδρο η ΑΗΚ λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο ενώ οι καταναλωτές περιμένουν φθηνότερο ρεύμα

Οι ανακαλύψεις περιστρέφονται γύρω από την έλλειψη φορολογικού φακέλου, την μη δήλωση εισοδημάτων και την μη συμπλήρωση  φορολογικής δήλωσης για σειρά ετών, οι οποίες εμπίπτουν στα  σοβαρά φορολογικά αδικήματα.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων στις εν λόγω επαγγελματικές κατηγορίες υπέπεσαν σε αυτά τα αδικήματα, οπόταν το αρμόδιο Τμήμα Φορολογίας είναι υποχρεωμένο να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα που προκύπτουν από τις προαναφερόμενες τους παραλείψεις, βάσει και της νέας νομοθεσίας...

Η περιουσία δεν συνάδει με τις δηλώσεις εισοδημάτων

Ακόμη μια πτυχή της ανακάλυψης του Τμήματός φορολογίας είναι ότι μεγάλος αριθμός των εν λόγω επαγγελματιών διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία που ουδόλως μπορεί να ταυτισθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Οπόταν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις γίνεται το αναγκαίο ξεσκόνισμα και χρησιμοποιούνται όλα τα νομοθετικά όπλα που έχει στην φαρέτρα του ο Έφορος φορολογίας και το επιτελείο του, ώστε να διασφαλισθεί το λαβείν του κράτους.

Κάποιοι εκ των παρανομούντων προσέρχονται με διάθεση συμβιβασμού στο Τμήμα φορολογίας, ώστε να γίνουν και οι κατάλληλες διαδικασίες και να δώσουν σημαντικά ποσά στο κράτος ώστε να μην προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες, υπάρχει όμως και μερίδα που  αμφισβητεί τα ευρήματα και αναπόφευκτα θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη ώστε να υποστούν όλες τις συνέπειες του νόμου.

Πάντως στο επόμενο διάστημα το κράτος θα επωφεληθεί ενός τεράστιου ποσού από τα κρυμμένα – αν μπορούν επιεικώς να ονομαστούν- εισοδήματα  αφού οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για να γλιτώσουν τα δικαστήρια.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

100 στους 700 γιατρούς διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις…

Μιλώντας με αρμοδίους του Τμήματος Φορολογίας, μας εξέφρασαν αφενός την λύπη τους γιατί μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων που αναμφισβήτητα προσφέρει στην κοινωνία και αποτελεί το καταφύγιο των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία τους επιδεικνύει ΑΣΕΒΕΙΑ στους νόμους του κράτους και δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.   Αφετέρου, ωστόσο, εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους για να επιβάλουν ισότιμα τον νόμο και να τους καλέσουν να πληρώσουν ανάλογα με τα εισοδήματα τους.

Η έκπληξη πάντως των αρμοδίων του Τμήματος Φορολογίας ήταν μεγάλη όταν από τις έρευνες που προέβησαν διαπίστωσαν δειγματοληπτικά, ότι σε αριθμό περίπου 700 γιατρών οι 100 εξ αυτών έχουν περιπέσει σε φορολογικές …ατασθαλίες.

Ο αριθμός είναι μεγάλος και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να κληθούν να καταβάλουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ στο κράτος, αφού η περιουσία τους δεν συνάδει με τα μηδαμινά εισοδήματα που δήλωναν…

Μάλιστα οι υπηρεσίες έχουν την τεχνογνωσία να ανακαλύψουν και τις περιπτώσεις των διπλών βιβλίων και της μη έκδοσης σχετικής απόδειξης στους ασθενείς…