Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για το νόμο για εκποιήσεις

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για το νόμο για εκποιήσεις

«Να την μελετήσουμε αν μας δίνει διέξοδο»

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζητεί την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου για τις εκποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Εντάσεις στην διαμαρτυρία για τις εκποιήσεις έξω από τη Βουλή (Βίντεο)

Η Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, έκανε αποδεκτή σχετική εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου έτσι ώστε να μπορέσει ελεύθερα ο Διοικητής της ΚΤ να απαντήσει ερωτήσεις των βουλευτών σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Στα αρχικά στάδια της συνεδρίας παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Διαβάστε εδώ ολες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
Οι αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας αφορούν τους νόμους περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) και περί της Αναστολής των Διαδικασιών Εκποίησης Ενυπόθηκων Ακινήτων (Προσωρινές Διατάξεις).
 
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την ετοιμότητα να καταθέσει συμβιβαστική πρόταση η οποία να εμπλέκει τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην εξέταση παραπόνων δανειοληπτών οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η τράπεζα τους δεν εφάρμοσε την οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την διαδικασία αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων προτού προχωρήσει σε εκποίηση ακινήτου. Η νομοθεσία σήμερα επιτρέπει στον Επίτροπο να εξετάζει παράπονα δανειοληπτών με δάνειο μέχρι 350.000 ευρώ και στόχος της πρότασης του ΔΗΚΟ είναι να αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσό δανείου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Μπορούμε να συζητήσουμε την πρόταση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί χρόνος κυρίως στην Κεντρική Τράπεζα να μελετήσει το θέμα.  
 
«Να την μελετήσουμε αν μας δίνει διέξοδο», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ