Στο χαμηλότερο σημείο από το 2011 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Στο χαμηλότερο σημείο από το 2011 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Με βάση τα διορθωμένα στοιχεία για εποχικές διακυμάνσεις

Στο χαμηλότερο σημείο από το 2011 βρέθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2019  με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.
 
Με βάση τα διορθωμένα στοιχεία για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Ιούλιο 2019 μειώθηκε στα 22.106 πρόσωπα σε σύγκριση με 22.413 τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μειώθηκαν τον Ιούλιο οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου 2019, έφτασε τα 20.582 πρόσωπα.
 
Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2018 σημειώθηκε μείωση 4.221 προσώπων ή 17,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (μείωση 744 ανέργων), των κατασκευών (μείωση 526), της δημόσιας διοίκησης (μείωση 458), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (μείωση 332), της μεταποίησης (μείωση 272), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (μείωση 129) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 1.446).

Διαβάστε εδώ ολες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αφορά τα άτομα άνω των 15 χρονών που αποτείνονται στα Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία Εργασίας του Τμήματος Εργασίας για εξεύρεση εργασίας και καταχωρούνται ως άνεργοι. Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι ικανά και διαθέσιμα για εργασία και να αναζητούν ενεργά εργασία. Ο μηνιαίος αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αφορά τα άτομα που  κατά την τελευταία μέρα κάθε μήνα έχουν ενεργή αίτηση για εξεύρεση εργασίας.
 
Στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων δεν περιλαμβάνονται αυτοεργοδοτούμενοι, άτομα που ψάχνουν για εργασία με μερική απασχόληση καθώς επίσης και άτομα τα οποία ψάχνουν για εργασία σε συγκεκριμένη περιοχή ή σε συγκεκριμένο εργοδότη.

Πηγή: ΚΥΠΕ