Άκυρο τελικά - Αποσύρει την πρόταση για αύξηση του εταιρικού φόρου ο Χάρης

Άκυρο τελικά - Αποσύρει την πρόταση για αύξηση του εταιρικού φόρου ο Χάρης

Ομόφωνο «όχι» από ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, CIPA, CIFA, δικηγόρους και ΣΕΛΚ στην πρόταση για αύξηση του εταιρικού φόρου

Η αρνητική στάση των επαγγελματικών συνδέσμων στην πρόταση για αύξηση του εταιρικού φόρου στο 15% από 12,5% που είναι σήμερα οδήγησε τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να αποσύρει την εισήγηση του.

Σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σίγμα ο κ. Γεωργιάδης είπε πως "από τη στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση, δεν υπάρχει λόγος να επιμείνουμε".

"Πολύ απλά δεν θα προχωρήσουμε" δήλωσε ο Υπουργός προσθέτοντας πως "δεν είναι ανάγκη επιβεβλημένη να γίνει η αλλαγή αυτή τη στιγμή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόφωνο «όχι» από ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, CIPA, CIFA, δικηγόρους και ΣΕΛΚ στην αύξηση του εταιρικού φόρου

Ανέφερε ακόμα πως η πρόταση του αποσκοπούσε στο "να λύσουμε κάποια προβλήματα που προκύπτουν στην προσπάθεια αύξησης των συμφωνιών αποφυγής της διπλής φορολογίας και εξαίρεσης από μαύρες λίστες".

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θεωρεί σημαντική τη θέση του ιδιωτικού τομέα και "από τη στιγμή που τάσσονται εναντίον δεν θα επιμείνουμε". 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις ίδιες δηλώσεις ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2020 θα συμπεριληφθεί ελάφρυνση που αυξάνει την έκπτωση για συνεισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και ταμεία συντάξεων από το 1/6 του μισθού σε 1/5.