Στο ψάξιμο για επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Στο ψάξιμο για επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Τι αναφέρει η Υπουργός Μεταφορών

Η Εταιρεία Hermes από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία προτίθενται να προβούν σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση επενδυτή για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων εμπορευματικού σταθμού στον χώρο του αερολιμένα Λάρνακας.

Αυτό αναφέρει σε απάντηση της έπειτα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Περδίκη, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως σημειώνει η κ. Αναστασιάδου, με βάση τη Συμφωνία Παραχώρησης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Εταιρεία Hermes Airports Ltd. (“Hermes”) η οποία έχει τεθεί σε ισχύ στις 12 Μαΐου 2006, οι χώροι των Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου έχουν παραχωρηθεί στην Εταιρεία Hermes για αποκλειστική ανάπτυξη και διαχείριση.

''Οι πρόνοιες της Συμφωνίας Παραχώρησης αναφέρουν ότι, η ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων Εμπορευματικού Σταθμού στον χώρο του Αερολιμένα Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εάν απαιτηθεί από τις ανάγκες της αγοράς (υπό την προϋπόθεση εξεύρεσης χρηματοδότησης από τρίτο μέρος) και συνεπώς η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Επενδυτή.Έχοντας υπόψη την επιθυμία του Υπουργείου μας για αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται από τα Αεροδρόμια, η Hermes έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου, Νέου Εμπορευματικού Σταθμού σε χώρο πλησιέστερα του Νέου Τερματικού Κτηρίου''.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Στο παρόν στάδιο, η Εταιρεία Hermes από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία προτίθενται να προβούν σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση Επενδυτή για την υπό αναφορά ανάπτυξη. Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο, αναφέρει η Υπουργός, προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Μελέτης και Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο την κατασκευή ενός Εμπορευματικού Σταθμού που να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων.