Βασιλική στο Νewsbomb: «Επιχειρηματίες θέλουν να δημιουργήσουν αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο»

Βασιλική στο Νewsbomb: «Επιχειρηματίες θέλουν να δημιουργήσουν αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο»

«Ανοίγουν οι αιθέρες» στο νησί μας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

 Ευχάριστα νέα για τον τουρισμό, αλλά και την οικονομία ίσως προκύψουν λίαν συντόμως. Τα δεδομένα στο «χάρτη» των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι δυνατό να διαφοροποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Όπως πληροφορείται το Newsbomb, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών θέλουν να επενδύσουν στην Κύπρο. Στόχος η αδειοδότηση  εταιρειών από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ήδη, οι πρώτες νύξεις έχουν γίνει και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών αναμένει τις εξελίξεις.
 
Η ίδια η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη ανέφερε στο Newsbomb ότι έγιναν τουλάχιστον τρεις κρούσεις προς το Υπουργείο, από συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Ερωτηθείσα για την ταυτότητα των ενδιαφερομένων  μάς είπε ότι είναι από το εξωτερικό. Ωστόσο, η κα Αναστασιάδη ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούν συγκεκριμένες εταιρείες όμως ψάχνουν «συμπαίκτες» για να μπουν στην αγορά της Κύπρου».
 
 
Το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες ακόμα ψάχνονται δεν έχει φέρει ενώπιον των Αρχών κάτι τελεσίδικο ή πρόταση που να βρίσκεται σε πορεία εξέτασης για αδειοδότηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 2017  αυξάνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο από αεοπορικές εταιρείες. Μετά τη διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών εγγράφηκαν στο κυπριακό νηολόγιο άλλες τρεις εταιρείες.