Δάνεια για την Κύπρο ύψους €170 εκατ ενέκρινε η ΕΤΕπ

Δάνεια για την Κύπρο ύψους €170 εκατ ενέκρινε η ΕΤΕπ

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το σχέδιο αυτό έχει μεγάλη επιτυχία

Δύο δάνεια για την Κύπρο συνολικού ύψους €170 εκατομμυρίων ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ενισχύοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση, αλλά και ενδυναμώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ικανοποίηση ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ. για διευκρινίσεις Υπουργού Οικονομικών για το Εστία

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το πρώτο δάνειο ύψους €130 εκ. εμπίπτει στο γνωστό σχέδιο της ΕΤΕπ που εφαρμόζεται στην Κύπρο από το 2014, με βάση το οποίο η ΕΤΕπ παρέχει χαμηλότοκα και μακροπρόθεσμα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των τραπεζών και με κρατική εγγύηση.
 
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το σχέδιο αυτό έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς έχουν μέχρι σήμερα διοχετευτεί στον ιδιωτικό τομέα δάνεια ύψους περίπου €600 εκ., προωθώντας πέραν των 500 αναπτυξιακών επενδύσεων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Το δεύτερο δάνειο ύψους €40 εκ. αφορά την ενίσχυση του χρηματοδοτικού εργαλείου που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Κύπρου, τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ