Ιdea και Cyta μετάνιωσαν για εκδήλωση λόγω κατεχομένων ('Eγγραφο)

Ιdea και Cyta μετάνιωσαν για εκδήλωση λόγω κατεχομένων ('Eγγραφο)

Το event θα γινόταν και σε περιουσία Ε/κ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τις δικές του πολιτικές του διαστάσεις έλαβε διαγωνισμός για το Διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός με τη συμμετοχή ιδιωτικού οργανισμού αλλά και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου θα εξελίσσετο σε ολες τις κυπριακές πόλεις, αλλά και στις κατεχόμενες Αμμόχωστο και Κερύνεια.
 
 
Όπως πληροφορούμαστε, ο διαγωνισμός στην Αμμόχωστο θα γινόταν σε κτίριο που ανεγέρθηκε  υπό ελληνοκυπριακή ιδιοκτησία για την οποία ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκε.
 
Το αξιοσημείωτο η Cyta θα ήταν εκ των χορηγών της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ήταν ορισμένη μεταξύ 19- 21 Ιουλίου 2019 κατά την περίοδο της «μαύρης» επετείου της τουρκικής εισβολής.
 
Τις πληροφορίες συγκέντρωσε ο πρόεδρος των Οικολόγων - βουλευτής Γιώργος Περδίκης ο οποίος έστειλε ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Από τον Υπουργό ζητήθηκαν πληροφορίες για το θέμα και σε ποια διαβήματα προέβη για να μη διεξαχθεί σε ελληνοκυπριακή περιουσία αλλά και τις κυβερνητικές ενέργειες προς την Cyta.
 
Capture
 
H απάντηση του Υπουργού ήταν ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Cyta με το Κέντρο Καινοτομίας Idea της Τράπεζας Κύπρου η Αρχή προσέγγισε θετικά τη συμμετοχή της στην εκδήλωση «Hack Cyprus Hackathlon». 
 
 
 
 
Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν όμως σύμφωνα με τον Υπουργό, τόσο  το Κέντρο Καινοτομίας Idea της Τράπεζας Κύπρου, όσο και η Cyta δεν προχώρησαν στη στήριξη της εκδήλωσης.