Ανησυχία Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ενόψει Brexit

Ανησυχία Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ενόψει Brexit

«Εάν οι αγορές θα έχουν πτώση και αν αυτή θα είναι σύντομη, διότι αυτό θα αποδείξει ότι το Brexit είναι υπό έλεγχο και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία»

Ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου, ενόψει του Brexit.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως αναμένουν να δουν κατά πόσον θα υπάρξει άτακτο Brexit την 31η Οκτωβρίου, επισημαίνοντας πως η προσοχή θα είναι στραμμένη στην ισοτιμία της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ

Επίσης αναμένεται να δουν , συνέχισε, «εάν οι αγορές θα έχουν πτώση και αν αυτή θα είναι σύντομη, διότι αυτό θα αποδείξει ότι το Brexit είναι υπό έλεγχο και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία».

Επίσης συνέχισε, σημαίνει ότι η ισοτιμία θα ανακάμψει τη στερλίνα  σε σχέση με το ευρώ και αυτό θα είναι θετικό .

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, όσο κοντεύουμε στον Γενάρη, οπόταν και ξεκινούν οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν, τότε λάβουν το πρώτο στίγμα όσον αφορά την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν.

Ο κ. Μιχαηλίδης, απαντώντς σε ερώτηση, ανέφερε πως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο και την Πάφο είναι η ρωσική αγορά, και πως τα δύο τελευταία χρόνια, υπήρξε πτώση από αυτή την αγορά, εξαιτίας της διολίσθησης του ρουβλιού.

Επεσήμανε πως για την ερχόμενη σαιζόν υπάρχει μια μικρή  αισιοδοξία, διότι κάποιοι καινούργιοι πράκτορες από τη Ρωσία έχουν επεκτείνει το πρόγραμμά τους προς την Κύπρο.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αυτό, συνέχισε, δημιουργεί την ελπίδα για πιο μεγάλο ρεύμα από τη ρωσική αγορά, ωστόσο παρατήρησε είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη σε αριθμούς.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ελπίδα να  ξεκινήσουν καινούργιες πτήσεις από τη Γερμανία προς την Πάφο. Αυτό, είπε, οι ξενοδόχοι θα το γνωρίζουν γύρω στον Οκτώβριο. 

Σημείωσε πως η γερμανική αγορά είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί είναι η πιο μεγάλη αγορά της Ευρώπης, έχει το ίδιο νόμισμα με την Κύπρο, οπότε δεν υπάρχει συναλλαγματικό ρίσκο και οι Γερμανοί παραδοσιακά είναι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο ολόχρονα .

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου αναφερόμενος στις πληρότητες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη είπε πως κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από  ότι πέρσι και πρόπερσι, και κυμαίνονται  στο 80% με 85%.

Πηγή: ΚΥΠΕ