Εικοσιτετράωρη απεργία σε ΚΕΔΙΠΕΣ και Altamira προαναγγέλλουν ΣΕΚ και ΠΕΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ΚΕΔΙΠΕΣ και Altamira προαναγγέλλουν ΣΕΚ και ΠΕΟ

Προειδοποιούν ΣΕΚ και ΠΕΟ

Σε εικοσιτετράωρη απεργία στην ΚΕΔΙΠΕΣ και στην Altamira θα κατέλθουν στις 14 Οκτωβρίου τα μέλη της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, εάν μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ δεν τις καλέσει να υπογράψουν την πρόταση που το ίδιο υπέβαλε για συνομολόγηση της Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης.
 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο συντεχνιών, η πρόταση του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ, που υπεβλήθη στις 16.07.2019, έγινε από μέρους τους αποδεχτή και εκφράστηκε η επιθυμία αυτή να εφαρμοστεί για τα μέλη των συντεχνιών και όσους από το υπόλοιπο προσωπικό το επιθυμούσαν. Ωστόσο, ενώ αναμενόταν η απάντηση του ΔΣ στο καθορισμένο ραντεβού στις 2 Οκτωβρίου, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε εξ υπαιτιότητας του Συμβουλίου, όπως αναφέρουν, και ούτε καθορίστηκε νέα ημερομηνία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Όπως τους ενημερώσαμε και στην κατ’ ίδιαν συνάντηση μας, για τη δική μας πλευρά, τα χρονικά περιθώρια για οποιονδήποτε περαιτέρω διάλογο αναφορικά με τα θέματα που καλύπτει η επίσημη πρόταση τους έχουν ήδη εξαντληθεί», σημειώνουν ΣΕΚ και ΠΕΟ.
 
«Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα τα κλαδικά μας συμβούλια αποφάσισαν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων και εάν τις επόμενες δέκα μέρες δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις, σύμφωνα και με τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων θα πραγματοποιήσουμε εικοσιτετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ανάλογα με τις εξελίξεις τα μέτρα θα κλιμακώνονται», τονίζουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ

Ως εκ τούτου, προσθέτουν, «εάν μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ μας καλέσει να υπογράψουμε την πρόταση που οι ίδιοι που μας έχουν υποβάλει για συνομολόγηση της Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και να εφαρμόσουν άμεσα τις πρόνοιες της τότε τα μέτρα θα αποσυρθούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ